Pikavippi

Pikavippi on lähes välittömästi hakijan pankkitilille maksettava pikaluotto, joka myönnetään ilman erillisiä pankkivakuuksia. Pika vippi ei vaadi takaajia ja päiväsaikaan lainaa haettaessa on pikavippi heti nostettavissa tilille. Pikavippejä on saatavilla useilta eri lainantarjoajilta, joten on taloudellisesti järkevää suorittaa pikavippivertailu ja valita edullisin lainatarjous.

Valitse alta itsellesi sopiva pikaluotto ja siirry täyttämään lainahakemus. Suorita pikavippi vertailu ja säästät rahaa lainakuluissa!

Valitse sinulle sopiva pikavippi

Alla olevasta taulukosta löydät suosituimmat luotonantajat, jotka tarjoavat suomalaisille kuluttajille laadukkaita pikavippejä. Hyödynnä lainayhtiöiden pikavippitarjoukset ja säästät selvää rahaa lainakuluissa. Alla listattujen suosituimpien pikavippiyritysten kautta on saatavilla lainaa jopa 60000€.

Tutustu Suomen suosituimpiin pikavippeihin

Luotonantaja
Lainasumma
Ikäraja
Hae lainaa!

2000€ - 60000€
20

100€ - 4000€
21

300€ - 600€
20

100€ - 5000€
18

 


pikavippi 18v 200e

Ferratum – Luotettava suomalainen pikavippi!

Ferratum Joustava on Ferratum Finland Oy:n tarjoama pikavippi, jossa käytössäsi on 2000€ luottoraja, jota voit käyttää tarpeidesi mukaan. Ferratum tarjoaa uusille asiakkailleen korottoman vipin 30 päivän maksuajalla. Uuden asiakkaan koroton pikavippi on myös nostokuluton. Kun siis maksat ensilainasi 30 päivän sisällä takaisin, et maksa mitään ylimääräisiä kuluja lainasumman lisäksi. Ferratum koroton laina on saatavilla ainoastaan uusille asiakkaille.

Ferratum Joustava-luotto on nykyaikainen pikaluotto, jossa kertahakemuksella myönnetään 2000€ luottoraja, jonka puitteissa asiakas voi tehdä nostoja omien tarpeidensa mukaisesti. Voit nostaa esimerkiksi 200€ pikavipin ja mikäli myöhemmin tarvitset lisää lainaa, onnistuu lisälainan nosto helposti netissä ilman erillistä hakemusta. Voit nostaa lainaa aina 2000€ luottorajaan asti! Jatkuva joustoluotto on käytössäsi vuorokauden ympäri.

Ferratum pikavipin hakeminen onnistuu verkossa. Ferratumin verkkosivulta löytyvällä verkkohakemuksella haet luottoa vuorokauden ympäri. Lainapäätöksen hakemukseesi saat usein muutamassa minuutissa. Myönteisen päätökset saatuasi, voit nostaa rahat heti tilille! Lisälainaa voit nostaa netissä 24h vuorokaudessa.

Ferratumilta saat korotttoman ja kuluttoman ensilainan!

Ferratumin verkkosivuilta löytyvällä kätevällä lainalaskurilla lasket helposti haluamasi lainan kuukausilyhennyksen ja hahmotat lainasta koituvat kulut ja käsittelymaksut. Lainalaskurin lisäksi käytössäsi on lainan esimerkkilaskelma, missä on eriteltynä kaikki lainaan liittyvät kulut ja todellinen vuosikorko.

Ferratum on luotettava suomalainen yritys, joka on toiminut suomalaisilla pikavippimarkkinoilla jo useiden vuosien ajan. Ferratum on saavuttanut suosiota kuluttajien keskuudessa ja onkin yksi Suomen parhaista pikavippiyrityksistä. Ferratumin suosio perustuu selkeään hinnoitteluun, sekä laadukkaaseen asiakaspalveluun, joka palvelee laina-asioissa 24 tuntia vuorokaudessa!

Koroton pika vippi 21v täyttäneille!

• Luotettava suomalainen luotonantaja

• Pikavippi on nostettavissa vuorokauden ympäri!

• Koroton ja kuluton pikavippi!

• Yksi Suomen suosituimpia pikavippiyrityksiä!

 

Lue lisää!     Hae lainaa!

 


pikalaina suomilimiitti

Suomilimiitti – Suomen suosituin pikavippi!

Suomilimiitti on Suomen suosituin pikavippi. Toistuvista televisiomainoksista tuttu Suomilimiitti tarjoaa korottoman pikavipin uusille asiakkailleen. Koroton pika luotto on siivittänyt yrityksen Suomen suosituimmaksi pikavippiyritykseksi.

Suomilimiitti tarjoaa asiakkailleen 2000€ tililuottoa eli joustavasti käytössä olevaa pikavippiä. Monien muiden pikavippien tavoin Suomilimiitin tuote on niin kutsuttu joustoluotto, eli hakijalle myönnetään kerralla 2000€ luottoraja, jota voidaan käyttää omien tarpeiden mukaisesti. Voit nostaa oman luottorajasi puitteissa haluamasi määrän lainaa ja korkoa maksat vain nostamastasi lainasummasta. Koko luottoraja on käytössäsi ja voit nostaa lisälainaa vuorokauden ympäri!

Uusille asiakkaille kuluton ja koroton pikaluotto!

Suomilimiitin verkosivuilta löydät helppokäyttöisen lainalaskurin, jolla voit tutustua haluamasi lainan korkoihin ja takaisinmaksettaviin kuukauseriin. Sivustolta löytyy myös lainan esimerkkilaskelma josta näet eriteltyinä takaisinmaksettavan lainasumman sisältämät kulut.

Suomilimiitin korottoman pikavipin hakeminen on helppoa. Suomilimiitin verkkosivuilla on sähköinen lainahakemuslomake, jolla voit hakea pikaluottoa. Hakemuksen yhteydessä tunnistaudut palveluun verkkopankkitunnuksilla, jonka jälkeen saat luottopäätöksen normaalisti muutamissa minuuteissa. Positiivisen luottopäätöksen saatuasi voit nostaa korottoman pikavipin heti tilille! Kun maksat pikavipin takaisin eräpäivään mennessä, on ensimmäinen lainasi täysin kuluton ja koroton.

Suomilimiitin pikavippi auttaa äkillisessä rahantarpeessa. Kun olet kerran hakenut itsellesi voimassa olevan luoton Suomilitiiltä, on se aina käytössäsi. Kun siis seuraavan kerran kohtaat yllättävän rahantarpeen, voit nostaa rahaa luotoltasi ilman erillisiä hakemuksia. Pikavippi on nostettavissa vuorokauden ympäri.

Huom! Suomilimiitti ei ole toistaiseksi käytössä.

• Luottoa myönnetään 21-vuotta täyttäneille

• Pikavippi on nostettavissa vuorokauden ympäri!

• Rahat heti tilille!

• Joustava tililuotto on aina käytössäsi!

 


pikavippi 18v 50e

Ekstraluotto – Koroton vippi pienellä lyhennyksellä!

Ekstraluotto on yksi Suomen suosituimmista pikavippiyrityksistä. Jo vuodesta 2006 lähtien toimineen Ekstraluoton asiakkaana on tuhansia tyytyväisiä suomalaisia. Ekstraluoton koroton pikavippi uusille asiakkaille on siivittänyt yrityksen luotonantajien kärkikastiin.

Ekstraluotto on lainatuotteena niin kutsuttu tililuotto. Ekstraluoton pikavippi on 2100€ luottoraja, jota voit käyttää haluamasi määrän ja haluamanasi aikana. Korkoa maksat vain käyttämästäsi luotosta. Voit siis nostaa lainaa 10€ – 2100€ kerralla tilillesi. Jos nostat ensin 100€ pikavipin ja tulet myöhemmin siihen tulokseen, että haluaisit korottaa lainaasi 200€, voit milloin tahansa nostaa lisälainaa haluamasi määrän! Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava pikaluotto. Nykyaikainen pikavippi antaa asiakkaille huomattavasti enemmän vapauksia luotonkäyttöön.

Ekstraluotto on nykyaikainen pikavippi!

Ekstraluoton verkkosivut ovat selkeät ja luotonhakeminen helppoa. Sivuston lainalaskurilla hahmotat helposti sinulle sopivan pikavipin hinnan kaikkine kustannuksineen. Näet lainalyhennyksen määrän reaaliajassa muuttaessasi lainan euromäärää. Laskurin avulla hahmotat helposti sinulle sopivan lainan kaikki kulut korkoineen. Kun olet tyytyväinen lainaan voit hakea sitä helposti verkkohakemuksella. Täytettyäsi hakemuksen saat luottopäätöksen muutamassa minuutissa. Positiivisen päätöksen saatuasi voit siirtää rahat heti tilille.

Ekstraluoton asiakaspalvelu on kerännyt kiitosta asiakkailta. Asiakaspalvelu auttaa sinua kaikissa lainanottoon ja lainanhoitoon liittyvissä kysymyksissä. Ekstraluotto antaa joustoa lainan takaisinmaksuun ja käytössäsi onkin lyhennysvapaa kuukausi, jonka avulla rytmität taloutta tiukemman paikan tullen.

Huom! Ekstraluotto ei ole toistaiseksi käytössä.

• Luotettava suomalainen luotonantaja

• Pikavippi on nostettavissa vuorokauden ympäri!

• Rahat heti tilille!

• Yksi Suomen suosituimpia pikavippiyrityksiä!

 


pikaluotto heti tilille

OK Limiitti – Selkeä tasaeräinen pikaluotto

OK Limiitti on yksi Suomen suosituimmista pika vippi lainoista. Nykyaikaiseen luottolimiittiin perustuva pikavippi myönnetään asiakkaalle 2100€ luottorajana. Kun luottoraja on kerran myönnetty, voi kuluttaja nostaa lainaa haluamissaan erissä tarpeidensa mukaisesti. Luottopäätös on aina 2100€, mutta lainaa voi halutessaan nostaa pienemmän summan, esimerkiksi 50€ kerralla. Korkoa maksat ainoastaan nostamastasi lainasummasta.

OK Limiitti on saavuttanut suuren suosion selkeällä hinnoittelu ja takaisinmaksumallillaan. OK Limiitti on tasaeräinen pikavippi. Jokainen lyhennyserä on siis lainasummasta riippumatta 130€ kuukaudessa. Lyhennys ei pienene lainan pienentyessä, jolloin laina lyhenee nopeasti ja korkokulut eivät pääse kasvamaan kohtuuttomiksi. Tasaeräinen laina helpottaa talouden suunnittelua, sillä tiedät aina oman lainasi lyhennyserän suuruuden etukäteen. Tasalyhenteisen lainan kanssa lainalyhennys ei tule yllätyksenä!

OK Money on monivuotinen kulutusluotto tutkimuksen voittaja!

OK Limiitin hakeminen on suoraviivaista ja vaivatonta. OK Limiitin verkkosivuilta löytyy verkkolainahakemus jolla pikavipin hakeminen hoituu käden käänteessä. Lainahakemuksen yhteydessä tunnistaudut palveluun verkkopankkitunnuksilla, joka mahdollistaa lainapäätöksen muutamassa minuutissa. Saatuasi hyväksytyn pikalainan, voit nostaa luoton heti tilille!

OK Limiitin sivuilta löydät kätevän lainalaskurin, jolla voit suunnitella lainan vaikutusta omaan talouteesti ja näin varmistua omasta takaisinmaksukyvystäsi. Lainalaskurin lisäksi sivustolla on nähtävissä esimerkkilaskelma, josta ilmenevät kaikki pikavippiin kohdistuvat korot ja kulut.

OK Money pikavippi 20-vuotta täyttäneille!

• Ennakoitava tasalyhenteinen pikavippi

• Selkeä hinnoittelu

• Rahat heti tilille

• Pikavippi tutkimuksen voittaja

 

Lue lisää!     Hae lainaa!


pika vippi vertailu Surimo kertaluotto

Surimo – Vastuullinen pikavippi!

Surimo Finance tarjoaa asiakkailleen kertaluottoa eli kansankielellä pikavippiä. Surimon pikavippi korot ovat markkinoiden pienimpiä ja Surimo mainostaakin itseään fiksun ihmisen valinnaksi, sekä vastuulliseksi luotonantajaksi. Surimon pikaluotoissa on hyviä ominaisuuksia kuten lyhennysvapaita kuukausia, pienet maksuerät sekä erittäin nopea lainankäsittely.

Surimon pikavippi on helppo hakea suoraan verkkosivuilta löytyvällä lainahakemuksella. Verkossa tehtävä luottohakemus allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla ja luottopäätös annetaan muutaman minuutin kuluessa. Kun olet saanut myönteisen luottopäätöksen on pikavippi nostettavissa heti tilille. Surimon luottohakemusten käsittely on suoraviivainen ja nopea. Hakemukseen ei tarvita mitään erillisiä liitteitä ja kaikki Surimon lainat myönnetään ilman erillisiä vakuuksia. Surimo on pikavippi 19v täyttäneille, jotka asuvat Suomessa!

Surimo Finance on fiksun ihmisen pikavippi!

Surimon verkkosivuilla on kätevä pikavippilaskuri, jolla lasket helposti lainasi kuukausierän suuruuden. Lainan esimerkkilaskelman avulla näet helposti vertailukelpoiset kulut, joten voit helposti vertailla Surimon hintatasoa muihin lainantarjoajiin. Surimo tarjoaa pikavippejä 500€ aina 4000€ saakka.

Surimon pikavippi on tarjolla 19-vuotta täyttäneille!

• Pikavippi jopa 4000€

• Nopea lainapäätös

• Kätevä kertaluotto

 

Lue lisää!     Hae lainaa!

 


pieni pikavippi

Ainalaina – Pikavippi, jota hallitset itse!

Ainalainan tarjoama pikavippi on suoraviivainen pikaluotto. Ainalaina myöntää 2000€ luottorajan, jota käytät sitä mukaa kun itse haluat. Koko luottosummaa ei ole pakko nostaa kerralla ja korkoa maksat ainoastaan nostamastasi summasta. Voit helposti nostaa lisää pikavippiä luottorajasi puitteissa.

Ainalainan lainahakemus on yksinkertainen. Lainaa haetaan pankkitunnuksilla tunnistautuen, jolloin lainahakemus käsitellään ilman liitteitä muutamassa minuutissa. Myönteisen päätöksen jälkeen voit nostaa lainan tilillesi muutamassa minuutissa. Koko lainaprosessi kestää noin 10 minuuttia. Saat haluamasi lainasumman tilillesi siis alle varttitunnissa!

Ainalainan pikavippi on nopeasti tilillä!

Ainalaina on toiminut pikavippimarkkinoilla jo vuodesta 2006 ja myöntänyt suomalaisille tuhansia pikavippejä. Voit hakea Ainalainan pikaluottoa, mikäli olet 21-vuotta täyttänyt ja asut Suomessa. Mikäli haluat lisätietoja Ainalainasta, palvelee asiakaspalvelu puhelimitse 24 tuntia vuorokaudessa!

Ainalaina palvelee 24 tuntia vuorokaudessa!

• 21-vuotta täyttäneille!

• 2000€ luottoraja

• Myös pieni pikavippi mahdollinen

• Rahat nopeasti tilille!

 

Lue lisää!     Hae lainaa!

 


pikaluotto heti tilille

Vivusjousto – Pikaluotto aina käytössäsi!

Vivusjousto on vakavaraisen 4finance Oy:n tarjoama jatkuva pikavippi. Vivusjoustossa hakijalle myönnetään 2000€ tai 3000€ jatkuva luotto, joka on nostetavissa tilille omaan tahtiin. Koko luottosummaa ei siis ole pakko käyttää, vaan jos haluat että käytössäsi on pieni pikavippi esimerkiksi 100€, nostat luottoa vain 100€. Korkoa maksat vain nostamastasi luotosta! Joustoluoton etuna on kuitenkin se, että mikäli myöhemmin haluatkin korottaa pikavippisi esimerkiksi 300€, voit nostaa 200€ lisäluoton ilman erillistä hakemusta. Voit siis nostaa luottoa omaan luottorajaasi asti ilman erillisiä hakemuksia.

Vivusjouston pikaluotto on joustava tapa hankkia pikavippi!

Vivusjouston pikaluoton hakeminen on nopeaa ja helppoa. Lainahakemus tehdänn Vivusjouston verkkosivulta löytyvällä hakemuksella. Hakemuksen yhteydessä tunnistaudutaan nettipankkitunnuksilla, joka mahdollistaa nopean lainapäätöksen. Hakemuksen käsittely kestää normaalisti muutaman minuutin. Kun lainahakemus on käsitelty ja olet saanut myönteisen luottopäätöksen, voit nostaa lainan tilille muutamassa minuutissa.

Internet on pullollaan positiivisia Vivus pikavippi kokemuksia!

Vivusjouston verkkosivuilla on selkeästi esitettynä lainan korot ja kulut. Etusivun lainalaskurilla hahmotat helposti haluamasi kokoisen lainan takaisinmaksuerät ja kulurakenteen. Vivusjouston pikavippejä myönnetään 25-vuotta täyttänelle Suomessa asuville kuluttajille.

Vivusjoustolla nostat lisälainaa kätevästi ympäri vuorokauden!

• 25-vuotta täyttäneille!

• Jopa 3000€ luottoraja

• Myös pieni pikavippi mahdollinen

• Rahat nopeasti tilille!

 

Lue lisää!     Hae lainaa!

 


pikavippi heti 18v

Bluefinance – Ilmainen pikavippi 18v täyttäneille!

Bluefinance on suomalainen pikavippi ja joustoluotto yritys, joka tarjoaa uusille asiakkailleen ilmaisen pikavipin. Bluefinance on luotottanut suomalaisia kuluttajia jo vuosien ajan ja kokemuksen Bluefinancen rahoitustuotteista ovatkin olleet kautta linjan positiivisia. Bluefinancen vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti sen tarjoama koroton pikavippi heti tilille! Bluefinance myöntää pika luottoa 18v täyttäneille, joka on alempi ikäraja kuin monilla muilla yrityksillä. Bluefinancen tuotteet sopivat siis myös hieman nuoremmille kuluttajille.

Bluefinance tarjoaa kahta erilaista luottotuotetta, pikavippiä ja joustoluottoa. Joustoluotossa asiakkaalle myönnetään luottoraja, joka on asiakkaan käytössä jatkuvasti ja nostoja voidaan tehdä omaa tahtia. Perinteisempi kertaluotto eli pikavippi on saatavilla 100€ aina 700€ asti. Bluefinancen luottoja myönnetään kaikille täysi-ikäisille ilman korotettua ikärajaa. Pikavippi 18v opiskelijalle onnistuu siis ilman takaajia ja vakuuksia!

Bluefinancen verkkosivu on selkeä ja sivulta löytyvällä pika luotto laskurilla hahmotat helposti valitsemasi lainatuotteen kuukausilyhennykset ja lainasta aiheutuvat kulut, kuten korot. Lainan todellinen vuosikorko on selkeästi esitetty ja onkin helposti vertailtavissa muiden luotonantajien kanssa. Vertailu eri toimijoiden välillä kannattaa, jotta tiedät mistä pikavippi kannattaa ottaa!

Bluefinancelta koroton pikavippi 18v täyttäneille!

Bluefinance pikavipin hakeminen on yksinkertaista. Bluefinancen verkkosivuilla täytettävä lainahakemus käsitellään ilman liitteitä ja päätöksen hakemukseen saa usein muutamissa minuuteissa. Myönteisen luottopäätöksen jälkeen pikavippi on nostettavissa heti tilille.

Pikavippi heti 18v täyttäneille!

• Ikäraja 18v!

• Jopa 2000€ luottoraja

• Myös pieni 100€ pikavippi mahdollinen

• Rahat nopeasti tilille!

 

Lue lisää!     Hae lainaa!

 


paras pikavippifirma

Nordcredit – Pikaluotto sinulle sopivilla kuukausierillä

Nordcredit on GF Money Consumer Finance Oy:n tarjoama pikavippi, joka on toiminut markkinoilla jo vuodesta 2011 lähtien. Nordcredit peräänkuuluttaa vastuullisen luotonannon periaatteita ja yritys on Etelä-Suomen aluehallintoviraston rekisteröimä luotonantaja. Nordcredit pikavippi noudattaa siis kaikkia Suomessa voimassa olevia kuluttajaluottojen sääntelyitä.

Nordcredit toimii joustoluotto periaatteella, toisin sanoen kuluttajalle myönnetään yhdellä hakemuksella jopa 3000€ luottoraja, jonka puitteissa asiakas voi nostaa pikavippiä omien tarpeidensa mukaisesti. Pienin nostettava pikavippi on 100€ ja lisää lainaa voi nostaa rahan tarpeen yllättäessä. Nordcreditit kuukausierät ovat aina alle 220€. Pienien kuukausilyhennyksien ansiosta talous on helpompi pitää tasapainossa ja varmistaa oma lainan takaisinmaksukyky.

Nordcredit vippiä nostat omien tarpeidesi mukaisesti!

Nordcredit pikaluottoa haetaan yrityksen verkkosivulta löytyvällä nettihakemuksella. Hakemuksen täyttäminen kestää vain muutaman minuutin. Hakemusta tehdessäsi tunnistaudut verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautuminen hakemuksen yhteydessä mahdollistaa lähes välittömän luottopäätöksen antamisen. Myönteisen lainapäätöksen saatuasi, voit siirtää rahat heti pankkitilille. Hakemukseen liitetään todistus omista tuloista. Liitteen voi toimittaa Nordcreditille kätevästi sähköpostitse tai Whatsapp viestillä.

Nordcreditin sivuilta löytyy havainnollistava lainalaskuri ja esimerkkilaskelma pikaluotolle. Näiden työkalujen avulla näet helposti eriteltynä lainasta koituvat kulut ja maksettavaksi tulevan lainalyhennyksen kuukausierän. Nordcredit myöntää pikavippiä 18 vuotta täyttäneille henkilöille, joilla on suomalainen pankkitili.

Nordcredit myöntää pikaluottoa 18v täyttäneille!

• Jopa 3000€ joustava pikavippi

• Hakemuksen liitteet voi toimittaa myös Whatsappissa

• Nopea lainapäätös!

• Toimiva asiakaspalvelu

 

Lue lisää!     Hae lainaa!

 


pikavippi fi kokemuksia

Everyday – Kätevä 2000€ tililuotto!

Everyday tililuotto on 2000€ luottorajalla varustettu pikavippi. Everyday on vuonna 2005 perustetun OPR-Finance Oy:n pikaluottotuote, joka on suunniteltu helpottamaan suomalaisten kuluttajien arjen taloudenhallintaa. Vapaasti käytössä oleva 2000€ luotto on hyödyllinen talouden tasapainottaja yllättävien kuluerien osuessa kohdalle.

Everyday kertahakemuksella myönnettävä jatkuva luotto toimii luottokortin tavoin. Käytössäsi on koko luottoraja, mutta korkoa maksat ainoastaan nostamastasi lainasta. Voit siis nostaa esim 100€ pikavipin ja mikäli myöhemmin koet lisärahoituksen tarpeelliseksi, voit ilman erillistä hakemusta nostaa lisää vippiä aina luottorajaasi asti.

Everyday joustoluotto auttaa yllättävän rahapulan iskiessä!

Everydayn verkkosivuilta löytyvällä lainalaskurilla hahmotat helposti sinulle myönnettävän vipin kuukausierät ja korko- ja käsittelykulut. Mikäli jokin osa lainasta jää epäselväksi, voit ottaa yhteyttä Everydayn avuliaaseen asiakaspalveluun 8-22 välisenä aikana. Verkkosivujen usein kysytyt kysymykset osio on myös erittäin informatiivinen ja vastaa selkeästi yleisimpiin kysymyksiin pikaluottoon liittyen.

Everyday joustoluoton hakeminen on yksinkertainen ja nopea prosessi. Everydayn verkkosivuilta löytyvällä verkkohakemuksella lainan hakeminen onnistuu muutamassa minuutissa. Hakemuksen yhteydessä tunnistaudut mobiilivarmenteella tai nettipankkitunnuksilla, jonka jälkeen saat lainapäätöksen lähes välittömästi. Kun sinulle on myönnetty Everyday pikavippi, voit tehdä rahansiirron tilille välittömästi.

Everyday on joustoluotto 21v täyttäneille!

• 2000€ jatkuva tililuotto!

• Nopea verkkohakemus!

• Suosittu suomalainen luotonmyöntäjä

 

Lue lisää!     Hae lainaa!

 


luottoa ilman vakuuksia

Lainasto – Suoraviivainen joustoluotto

Lainasto on GF Money konsernin joustoluottoja myöntävä palvelu. Lainaston suoraviivainen joustoluotto kiteyttää toimintansa verkkosivujen ensimmäisessä lauseessa – joustava luottoraja ja rahat nopeasti tilille. Lainasto on myöntänyt luottoa yli 500000 asiakkaalle ja palvelu onkin vakiinnuttanut asemansa Suomen kulutusluottomarkkinoilla.

Lainaston verkkosivuilta löytyy yksinkertainen ja äärimmäisen havainnollistava lainalaskuri, jonka avulla määrität omalle maksukyvyllesi sopivan lainan. Lainan esimerkkilaskelmasta näet eriteltynä, millaisista kuluista takaisinmaksettava lyhennyserä koostuu.

Lainaston valikoimista löytyy sopiva luotto lähes jokaiseen tarkoitukseen!

Lainasto lainaa haetaan nopealla verkkohakemuksella. Verkkohakemuksen yhteydessä tunnistautudaan internet pankki tunnuksilla, jonka jälkeen luottopäätös annetaan tyypillisesti muutamassa minuutissa. Kun hakemuksesi on hyväksytty ovat rahat nopeasti tilillä. Voit nostaa lisää lainaa luottorajasi puitteissa koska haluat.

Mikäli jokin lainaan liittyvä asia jää epäselväksi palvelee Lainaston asiakaspalvelu chatilla, sähköpostilla ja puhelimitse. Lainaston rahoitustuotteiden joukosta löytyy moneen tarpeseen sopiva luottotuote.

Lainasto myöntää luottoa 18v täyttäneille!

• Jopa 5000€ jatkuva kulutusluotto!

• Pikainen käsittelyaika!

• Jo yli 50000 asiakasta!

 

Lue lisää!     Hae lainaa!

 


Easycredit pikavippi

Easycredit.fi – Vakuudeton pikavippi

Easycredit on vakuudeton kulutusluottoja myöntävä palvelu, joka tarjoaa myös pikavippi lainaa pitkällä maksuajalla. Easycredit on toisen luotonantajan, Credigon, rinnakkaispalvelu ja molemmat niistä ovat Northmill Oy:n omistamia. Niitä siis yhdistää samat muuttumattomat arvot.

Avatessasi Easycreditin nettisivut löydät heti seitsemän syytä siihen, miksi sinä olet juuri löytänyt etsimäsi luotonantajan. Pystyt myös helposti löytämään tarvitsemaasi lisätietoa esimerkiksi palvelun hinnoista ja Easycreditin toimintaperiaatteista. Arvioidessasi sitä miten paljon tuleva pikavippisi tulisi maksamaan, törmäät myös kätevään taulukkoon, josta näet tarkasti tilinhoitomaksut, todellisen vuosikoron ja kokonaiskustannukset kuukaudessa tiettyä lainasummaa ja takaisinmaksuaikaa kohti. Tämä voi helpottaa sinua hahmottamaan kokonaistilannetta.

Miten Easycredit.fi osoittaa olevansa hyvä luotonantaja?

 • Et tarvitse palkkakuitteja tai muita liitteitä hakiessasi lainaa vaan voit täyttää lainahakemuksen nopeasti netissä.
 • Voit saada nopeasti lainaa 500- 5000 euroa
 • Saat lainaa ilman takaajia tai vakuuksia.
 • Takaisinmaksuaika on 2-10 vuotta.
 • Näet lainan kokonaiskustannukset ja kuukausilyhennyksen määrän jo ennen lainahakemuksen lähettämistä.
 • Saat alustavan lainapäätöksen saman tien, kun olet vahvistanut henkilöllisyytesi lainahakemukseen. Lopullisesta lainapäätöksestä sinulle tulee tekstiviesti.
 • Asiakaspalvelu on aina ilmaista! Pystyt siis jokaisessa tilanteessa pyytämään apua sitä tarvittaessa.
 • Huonot puolet: Myöntää lainaa vain yksityishenkilöille, ei yrityksille.

 

Easycredit.fi – Pienituloisen pelastava kulutusluotto

Elämässä voi useasti tulla yllättäviä rahallisia menoja esimerkiksi tapaturmasta johtuen. Joskus näissä tilanteissa ainut tapa sen ratkaisemiselle on ottaa laina.

Varsinkin pienituloiselle on tärkeää, että lainan korko ei pääse yllättämään, lainan kuukausilyhennyksen määrä on hyvin laskettavissa etukäteen sekä tarpeen tullen asiakaspalvelu on valmis auttamaan tilanteen selvittämisessä. Joillakin lainanantajilla on tapana jättää osa kuluista mainitsematta, mikä voi johtaa hakijan harhaan. Lisäksi vakuudettomilla lainamarkkinoilla on runsaasti valinnanvaraa eri tuotteiden välillä. Lainantarjoajien maailma voi silloin tuntua yhdeltä miinakentältä.

Easycredit on päättänyt astua kulutusluottonsa avulla vastaamaan juuri tähän tarpeeseen. Sen pikavippi on hinnoiteltu sinua varten selkeästi ja ymmärrettävästi. Palvelu tekee jokaiselle hakijalle henkilökohtaisen luottopäätöksen lainahakemuksen pohjalta ottaen huomioon kuukausittaiset tulot ja menot. Lainan hakeminen ei vielä kuitenkaan sido sinua ottamaan vastaan lainaa.

Vastuullisena luotonantajana Easycredit ei tahdo asettaa luotonhakijaa tilanteeseen, jossa hän lupautuu ottamaan vastaan lainan, jota on kykenemätön maksamaan takaisin. Mikäli Easycredit lainapalvelun arvion mukaan hakijalle ei voida myöntää lainaa hakemuksessa esitettyjen toivomusten mukaisesti, se saattaa ehdottaa pienempää lainasummaa. Tämä antaa pienituloiselle mahdollisuuden saada suurempaa lainaa ja turvaa heidän takaisinmaksukykynsä, jotta he välttyisivät velkaantumiselta.

Voit muuttaa Omien sivujen kautta esimerkiksi laskutustapaa sähköpostilaskusta ilmaiseksi paperilaskuksi. Näin Easycredit varmistaa sen, että laskusi tulee ajoissa perille, eikä maksuhäiriömerkintää pääse syntymään. Se pyrkii kiinnittämään huomiotaan myös yksityisyydensuojaan: sinulta pyydetyt tiedot on täysin salattu ja niitä käsittelevillä henkilöillä on vaitiolovelvollisuus. Tämä luotonantaja on myös Suomen Aluehallintoviraston rekisteröimä, joka varmistaa toiminnan vastuullisuuden. 

Korko ja kustannukset

Easycredit on turvallinen pikavippi sopivalla kuukausierällä, joka määräytyy lainasumman mukaan. Palvelu ilmoittaa lainaan liittyvät kustannukset jo etusivullaan lainalaskurin alapuolella, ennen kun ehdit edes lähettää lainahakemuksesi. Näin lainaan liittyvien kustannusten suuruus ei pääse yllättämään. Lisäksi Easycredit on julkaissut nettisivuillaan kätevän taulukon, josta pystyy näkemään lainasumman ja takaisinmaksuajan vaikutuksen lainan kuukausierään.

Lainan hinta muodostuu lainan nimelliskorosta (aina 19,95% kuten myös Credigo.fi palvelulla) ja tilihoitomaksusta (1,50 – 9,90 euroa). Lainan määrästä ja takaisinmaksuajasta riippuen Easycreditin todellinen vuosikorko on korkeintaan 29,35 %. Laskun eräpäivä on aina kuukauden 28. päivä, joka lisää ennakoitavuutta ja mahdollistaa rahallisten menojen suunnittelemisen niin, että pikavipin lyhentäminen onnistuu. Jos lainan takaisinmaksua ei suoriteta ajallaan, Easycredit lähettää maksumuistutuksen 14 vuorokauden kuluessa ja veloittaa siitä 5 euroa. Asiakaspalvelu on kuitenkin valmis auttamaan, jos sinulla on vaikeuksia maksaa lasku.

Edellytykset ja ehdot lainanhakijoille

 • Olet 20-70 vuotias.
 • Sinulla on toimiva puhelin tai tietokone lainan hakemista varten.
 • Sinulla on suomalainen henkilötunnus sekä voimassaolevat pankkitunnukset tai mobiilivarmenne sähköistä henkilöllisyyden tunnistamista varten. Näin Easycredit varmistaa, että luotto menee oikean henkilön nimiin.
 • Sinulla ei ole luottotiedoissa maksuhäiriömerkintää.
 • Sinulla on pankkitili suomalaisessa pankissa ja vakituinen osoite Suomessa.
 • Säännölliset ansio-, etuus tai/ ja eläketulot. Näin takaamme, että sinulla on riittävät tulot lainan takaisinmaksuun.

Asiakaspalvelu, aukioloajat ja lainojen siirtoajat

Easycreditin asiakaspalvelu on auki arkisin klo 9-20 ja lauantaisin klo 10-18. Sunnuntaina asiakaspalvelu on suljettu.

Maksuttomaan asiakaspalveluun saat yhteyttä puhelinnumerolla 09 3158 5983 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Kaikkiin kulutusluottoon ja lainoihin liittyvissä kysymyksissä voit myös lähestyä heitä chatissa tai jättämällä heille viestin nettisivuilta löytyvän hakemuksen kautta.

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen laskutukseen, asiakaspalvelu on käytettävissäsi arkisin klo 9.00-16.30. Luotonvalvojan puhelinnumero on 09 1358 5984.

Rahat tilillesi siirretään aukiolojen puitteissa samana päivänä, joskus jopa viidessätoista minuutissa. Asiakaspalvelun ollessa suljettu pystyt silti tekemään lainahakemuksen, mutta ne käsitellään vasta seuraavana päivänä. Osuuspankin, Nordean, Danske Bankin, Säästöpankin ja Aktian tileille rahat siirtyvät heti lainapäätöksen jälkeen, S-pankin ja muiden pankkien tileille arkisin ennen klo 15 myönnetyt lainat siirtyvät muutaman tunnin kuluessa. Muussa tapauksessa ne siirretään seuraavana arkiaamuna.

Easycredit.fi – yhteenveto ja arvosana

Easycredit on helposti ymmärrettävä, luotettava pikavippi ja sen nettisivujen kautta löytyy paljon oleellista tietoa. Koska kyseessä on Suomen Aluehallintoviraston hyväksymä luotonantaja, voit olla varma, ettei palvelussa tehdä esimerkiksi rahanpesua. Lisäksi suhteellisen kiinteät korot tekevät siitä luoton, jonka kuluja on helppo arvioida etukäteen. Siksi se on otollinen vaihtoehto silloin, kun arjessa tulee vastaan yllättäviä menoja.

Lue lisää!     Hae lainaa!

 


Käyttöraha pika vippi

Käyttöraha.fi – Pikavippi sinun ehdoillasi

Käyttöraha.fi on lainapalvelu, joka on toiminut Suomen markkinoilla vuoden 2017 elokuusta lähtien. Sen keskeisin tuote, joustoluotto, herättää syystäkin erityistä huomiota sopivaa lainaa etsivissä asiakkaissa. Joustoluotossa sinä voit tuotteen nimen mukaisesti ottaa tarpeeseesi mukaan lainaa ja maksaa sitä takaisin joustavasti oman taloudellisen tilanteesi mukaan. Näin ollen se on hyvä vaihtoehto varsinkin sinulle, joka kaipaat joustavuutta takaisinmaksuun yllättävien taloudellisten muutosten pelossa, mutta olet kuitenkin sitoutunut maksamaan lainaa takaisin aina, kun siihen on edellytyksiä.

 

Päästyäsi Käyttöraha.fi:n etusivulle eteesi avautuu tiivis paketti, jossa törmäät heti luottohakemukseen. Hakemuksen alareunasta löydät myös avausmaksun sekä tilinhoidon kuukausimaksun määrän. Voit täyttää hakemuksen ilmaiseksi ja nopeasti, lupautumatta ottamaan vastaan sinulle myönnettävää lainatarjousta. Luottohakemuksen alapuolella on myös kaavio, jonka mukaisesti koko lainaprosessi tulee etenemään hakemuksen täyttämisestä lainan myöntämiseen.

Miksi ottaa pikavippi juuri Käyttörahan kautta?

 • Se kuuluu tällä hetkellä Suomen suurimpiin joustoluottoihin.
 • Kulutusluottona se mahdollistaa sinulle joustavasti lyhennysvapaita kuukausia tarpeidesi mukaan eikä niiden määrää ole rajoitettu. Se riittää, kun maksat joka kuukausi vähintään lainaan liittyvän korot ja tilinhoitokulut.
 • Sinun ei tarvitse ennalta määritellä laina-aikaa.
 • Pystyt käyttämään Joustoluottoa uudelleen ja tekemään nostoja oman luottorajasi puitteissa missä ja milloin haluat. Takaisin maksamasi pääoma kerryttää luottorajaasi.
 • Voit saada luottorajaa 2 000 aina 50 000 euroon saakka ilman vakuuksia tai takaajia.
 • Pystyt allekirjoittamaan lainasopimuksen ja lähettämään tarvittavat dokumentit kätevästi netissä.
 • Huonot puolet:Jos joustoluotto jää roikkumaan pitkäksi aikaa, luoton kulut voivat kasvaa tosi suuriksi. Lainan avausmaksu on 45 euroa ja tilinhoitomaksu 8 euroa kuukaudessa. Palvelun nettisivuilla ei ole kovin paljon tietoa itse lainanhakuprosessista. Ei tiettyä asiakaspalveluaikaa eikä – puhelinnumeroa. Lisäksi nimellinen vuosikorko voi lainan suuruudesta riippuen vaihdella tosi paljon.

 

Käyttörahan Joustolaina – Joustoa elämään

Käyttöraha.fi:n tarjoama Joustoluotto ei ole nimeltään lainkaan harhaanjohtava. Joustoluotossa ei ole lainaan liittyvää kuukausittaista lyhennyspakkoa, joten pystyt tiukassa rahallisessa tilanteessa tyytymään vain joka kuukausittaisen korko- ja tilinhoitomaksujen maksamiseen. Näitä maksuja et pysty kuitenkaan mitenkään välttämään vaan ne peritään joka kuukausi siihen asti, kunnes olet saanut koko lainan maksettua takaisin. Arvion kuukausierästä pelkillä koroilla ja kuluilla saat kuitenkin heti täytettyäsi etusivulta löytyvän lainahakemuksen.

Sivuston kautta voit siis hakea lainaa haluamallesi joustoluottosummalle. Lyhyen esitietolomakkeen täytettyäsi sinut ohjataan Komplett Bankin nettisivuille viimeistelemään lainahakemus, sillä varsinainen joustoluottosopimus tehdään heidän kanssaan. Tässä vaiheessa sinulta kysytään esimerkiksi tuloistasi, yritystoiminnastasi, mahdollisista muista lainoistasi sekä niiden kuukausilyhennyksistä. Joustolaina pikavippi toimii kuten luottokortti, jolta pystyt nostamaan lainaa omalle tilillesi tarvittaessa jopa useaan kertaan kuukaudessa. Ladattuasi tarvittavat liitteet, hakemuksesi käsitellään mahdollisimman nopeasti. Lähetettyäsi hakemuksen voit vastaanottaa lainatarjouksen. Voit tutkia lainatarjoustasi ja lopulta joko hyväksyä sen tai jättää väliin.

Saat sähköpostiin päätöksen, kun hakemuksesi on käsitelty. Saat luottopäätöksessä henkilökohtaisen luottorajan, jolta voit nostaa pikavippiä ja lyhentää lainaa milloin vain. Voit myös hakea uudelleen Joustoluottoa sinulle myönnetyn luottorajan puitteissa, kun luoton pääomaa on maksettu takaisin. Lyhennystahdin voit kuitenkin päättää itse etkä siis sitoudu mihinkään kiinteään laina-aikaan tai takaisinmaksuaikatauluun.

Luotto maksetaan suoraan tilillesi sen jälkeen, kun sopimus ja lainapäätös on allekirjoitettu verkkopankkitunnuksilla. Laina pysyy kuitenkin avoimena ja voit käyttää sitä oman limiittisi puitteissa niin kauan, kunnes itse suljet oman joustoluottotilisi. Asiakkuutesi on tässä vaiheessa Komplett Bankilla eikä Käyttörahalla.

Luotettava lainanantaja

Käyttöraha.fi toimii yhteistyössä Komplett bankin kanssa. Komplett Bank on norjalainen pankki, joka tarjoaa pikavippi- ja jälleenrahoituspalveluita ilman vakuuksia ja on perustettu vuonna 2014 Norjan finanssivalvonnan toimiluvalla. Pankki on myös pankkien talletussuojarahaston jäsen. Nämä faktat yhdessä kertovat siitä, että kyseessä on luotettava ja turvallinen Pohjoismainen lainapalvelu.

Korko ja kustannukset

Lainasi korko määräytyy perustuen taloudelliseen tilanteeseesi (tuloihin ja menoihin) sekä edellisiin lainoihin. Käyttöraha.fi palvelu kuitenkin kunnioittaa Suomessa vuonna 2019 voimaan astunutta vakuudettoman lainan korkokattoa, jonka mukaan nimelliskoron määrä lainassa tulisi olla maksimissaan 20% . Lainan nimelliskorko voi Käyttöraha.fin kautta saamassasi lainassa yleensä 4,9- 19,9%. Korkokustannuksia tulee vain nostetusta luotosta.

Lainan minimilyhennys on kuukausittain kertyvä korko sekä tilinhoitomaksu, joka on suuruudeltaan 8 euroa kuukausi.

Lainan avausmaksu on 45 euroa.

Edellytykset ja ehdot lainanhakijoille

 • Ikäraja joustoluottoon on 23 vuotta.
 • Olet asunut Suomessa pysyvästi vähintään viimeiset 36 kuukautta (eli kolme vuotta)
 • Luottotietosi ovat kunnossa eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.
 • Sinulla on suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset.
 • Sinulla on säännölliset tulot

Asiakaspalvelu, aukioloajat ja lainojen siirtoajat

Käyttöraha.fi:n asiakaspalvelu on tavoitettavissa vain sähköpostilla osoitteeseen info.kayttoraha.fi. Erityisiä aukioloaikaa ei sen nettisivuilla ole ilmoitettu, mutta se vastaa kysymyksiin nopeasti varsinkin arkisin.

Myönteisen lainapäätöksen saatuasi rahat siirretään tilillesi parin arkipäivän sisällä.

Käyttöraha.fi – yhteenveto ja arvosana

Käyttölaina on yksinkertainen, luotettava ja nopea palvelu hakea pikavippiä. Vuosien varrella sille on kertynyt paljon kokemusta lainamarkkinoilta. Sen suurin vahvuus on takaisinmaksuajan joustavuus sekä lainanhakulomakkeen yksinkertaisuus.

 Lainanhakijan näkökulmasta toivoisi Käyttörahan antavan nettisivuillaan enemmän tietoa palvelun toiminnasta, myöhästymismaksuista ja takaisinmaksun hoitamisesta. Lainaa voi hakea suoraan myös Komplett Bankilta, jonka kanssa Käyttöraha tekee yhteistyötä. Komplett Bankin verkkosviuilla tiedot on ilmaistu mahdollisimman selkeästi ja kokonaisvaltaisesti niin, ettei lainan hakijalle jää mitään epäselväksi. Lisäksi haettava lainasumma voi Komplett Bankin Joustoluotolla olla 1 000 euron ja 50 000 euron välillä, mikä on 1 000 euroa Käyttörahan myöntämää Joustolainaa matalampi.

Lue lisää!     Hae lainaa!

 


Pikavippi heti tilille - Ege

Ege.fi – Nuorekas pikavippipalvelu

Ege.fi on Ege Finance Oy:n lainapalvelu, joka myöntää pientä pikavippiä ilman vakuuksia tai takaajia. Kyseessä on siis kertaluontainen kulutusluotto. Se tarjoamista lainasummista suosituimmat ovat 50, 100 ja 150 euroa. Ege Finance Oy on toiminut Suomen rahoitusalalla vuodesta 2009 lähtien, mutta pääosin muiden lainapalveluidensa kautta. Kymmenen vuoden kokemuksella Ege on kuitenkin yksi Suomen kokeneimmista yrityksistä pikalainojen myöntäjänä.

Avattuasi Ege- lainapalvelun nettisivut eteesi tulee tiivis paketti siitä, millainen korko, avausmaksu ja laina-aika missäkin lainasummassa on. Sivujen yksinkertaisuus saa lainapalvelun vaikuttamaan erittäin tehokkaalta ja luotettavalta. Nimensä kautta lainapalvelu pyrkii herättämään varsinkin nuorten lainanhakijoiden kiinnostuksen.

Miksi hakea Egestä pikalainaa?

 • Kymmenen vuoden kokemus pikalainoista.
 • Saat nopeasti käyttöösi 50, 100 tai 150 euron pikalainan.
 • Lainan vuosikorko 20 %.
 • Lisälainan hakeminen on mahdollista vapaan luottorajan sisällä.
 • Maksat kuukaudessa lainasi takaisin (maksuaika 30 vuorokautta). Näin ollen lainalle ei ehdi kertyä yllättävän suurta korkoa.
 • Tietosuojavaltuutettu suojaa sen, että antamasi henkilöllisyystiedot eivät joudu vääriin käsiin.
 • Ei kuukausittaisia hoitokuluja tai laskutuslisää.
 • Huono puoli: voit joutua antamaan tiliotteen lainanantajalle viimeisen kolmen kuukauden ajalta taloudellisen tilanteen tarkistusta varten. Tarvittavat liitteet voit lähettää sähköpostiosoitteeseen [email protected] tai Instantorin kautta.

 

Ege.fi – nopeasti rahaa pieneen tarpeeseen

Ege toimii samalla tavalla, kun kysyisit ystävältäsi rahaa lainaksi. Lainan pyytämiseen kuuluu taloudellinen vastuu: parasta olisi, jos pystyisit heti rahaa lainatessasi arvioimaan tulosi ja menosi niin, että osaisit antaa jonkinlaisen arvion takaisinmaksuajasta. Ystävältä lainaamisen hyvä puoli kuitenkin on se, että todennäköisesti saat lainallesi ”lisäaikaa” yllättävissä tilanteissa.

Hakuprosessi on helppo, nopea ja sen pystyy tekemään matkapuhelimen kautta kirjautumalla järjestelmään pankkitunnusten avulla.                       Valmistaudu kuitenkin tarvittaessa lähettämään lainanantajalle tiliote viimeisen kolmen kuukauden ajalta taloudellisen tilanteen arviointia varten.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen antamillesi tiedoille tehdään profiilianalyysi. Se on henkilötietojesi automaattinen käsittely, jonka aikana palvelu analysoi ja ennakoi muun muassa mieltymyksiäsi, käyttäytymistäsi ja asenteitasi vastaustesi sekä kolmansilta osapuolilta laillisesti saadun tiedon perusteella. Tulosten perusteella esimerkiksi marraskuusta 2019 alkaen Ege alkoi tarjota 50 ja 150 euron lainasummaa vastaamaan asiakkaiden odotuksia.

Hakiessasi lainaa rekisteröit itsesi Egen verkkopalveluun. Voit myös käyttää jo voimassa olevaa tunnusta, jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt palveluun. Jos olet jo laina-asiakas, voit hakea lisälainaa 100 euroa kerrallaan. Uutta sopimusta ei kuitenkaan voi yhdistää nykyiseen. Sinulla on vastuu siitä, että salasanasi ja käyttäjätunnuksesi säilyvät niin, etteivät sivulliset pääse niihin käsiksi. Myös lainasopimuksen maksutiedot ovat nähtävillä verkkopalvelussa.

Pikavippi vieläkin nopeammin – Ege Express

Ege tarjoaa lisäpalveluna myös nopeaa siirtoa. Lisäpalvelun nimi on Express ja asiakkaat voivat tilata sen lainalleen Egen itsepalvelun kautta tai vaihtoehtoisesti tekstiviestillä. Palvelua käyttäessä rahat siirretään asiakkaan tilille viimeistään 30 minuutin kuluessa. Express- palvelun hinta on 15 euroa.

Korko ja kustannukset

Pystyt hakemaan pikavippiä nopeasti etusivulta löytyvällä lomakkeella. Jokaisesta sopimuksesta peritään 5 euron käsittelymaksu, mutta käyttäjätilin avaaminen palveluun on ilmaista. Lainan vuosikorko on 20 %.

Jos takaisinmaksun eräpäivä vaikuttaa lähestyvän uhkaavasti, pystyt siirtämään pikavippisi eräpäivää 14 vuorokautta kerrallaan, jos sinulla ei ole aiemmin erääntyneitä eriä. Tästä palvelu perii 5 euron palvelumaksun. Eräpäivän siirto on mahdollista tehdä korkeintaan neljä kertaa, joista jokaisesta peritään maksu erikseen.

Jos et jostain syystä pysty maksamaan lainaa takaisin eräpäivään mennessä, lähettää Ege sinulle velkamuistutuksen sähköpostilla, tekstiviestillä ja soitolla puhelimeen sekä postitse kotiin. Mikäli maksuaika umpeutuu eikä asiakas pidennä maksuaikaansa, maksuajan umpeutumispäivää seuraavasta päivästä lähtien erääntyneestä summasta peritään viivästyskorkoa sekä muita mahdollisesti muodostuvia perintäkuluja. Jos asiakas ei suoriudu maksamaan velkaansa, perintä voidaan aloittaa käräjäoikeuden toimesta. Tämä kuitenkin vaikuttaa heikentävästi asiakkaan luottotietoihin ja voi johtaa jopa niiden menettämiseen.

Jos siis sinulla on ongelmia suorittaa takaisinmaksua, kannattaa asiakaspalveluun ottaa yhteyttä mahdollisimman pian, jotta tilanteeseen ehdittäisiin vielä etsiä toinen ratkaisu.

Edellytykset ja ehdot lainanhakijoille

Lainan hakijan on täytettävä vähintään nämä vaatimukset:

 • Olet ainakin 20 vuoden ikäinen.
 • Olet ollut kirjoilla Suomen Väestörekisterissä vähintään viimeiset 24 kuukautta.
 • Sinulla on vakituinen osoite Suomessa.
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.
 • Olet työsuhteessa tai eläkkeellä eli sinulla on säännöllisiä tuloja.

 

Asiakaspalvelu, aukioloajat ja lainojen siirtoajat

Pystyt ottamaan asiakaspalveluun yhteyttä nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta, kysymällä tietoa sähköpostiosoitteesta [email protected] tai soittamalla Ege:n maksulliseen puhelinnumeroon 0600- 15858. Puhelun hinta on 1,20 euroa minuutilta. Asiakaspalvelu on auki arkisin klo 9.00- 17.00 ja on suljettuna viikonloppuisin sekä pyhien aikana. Lainahakemuksen voit kuitenkin jättää milloin tahansa.

Lainasumma näkyy tililläsi viimeistään kahden pankkipäivän kuluttua siitä, kun olet saanut myönteisen luottopäätöksen pikavipistä. Pyhinä ja viikonloppuisin lainan siirtyminen tilille voi kestää pidempään.

Ege.fi – yhteenveto ja arvosana

Ege on selkeä, nopea ja täysin sähköisessä ympäristössä toimiva pikavippipalvelu. Pelkästään palvelun nimikin on helppo muistaa. Selitys lainan kokonaiskustannuksista on palvelun verkkosivustolla selkeä. Arvosanana Ege saa kiitettävän.

 

Lue lisää!     Hae lainaa!

 


Ainalaina pikavippi kokemuksia

Ainalaina.fi – Avainlippumerkillä varustettu pikavippi

Ainalaina on Avainlipputunnuksella varustettu kotimainen pikavippiyritys, jonka omistaja on Netford Capital Ltd. Ainalaina on toiminut Suomessa vuodesta 2006 alkaen. Avainlipputunnus on osoitus siitä, että kyseessä on turvallinen ja luotettava luotonantaja.

Avatessasi Ainalainan nettisivun, eteesi aukeaa kuva perheestä leikkimässä tyynysotaa. Kuva antaa palvelusta lämminhenkisen mielikuvan. Useista pikavippiä tarjoavista yrityksistä poiketen etusivulla ei kuitenkaan välittömästi kiirehditä tekemään lainahakemusta vaan pyritään ensin tutustuttamaan asiakas yrityksen tarjontaan. Sivun laidasta aukeaa myös ovi chattipalveluun, jossa pystyt esittämään asiakaspalvelulle mieltäsi askarruttavia kysymyksiä.

Verkkosivulta löydät myös kätevän lainalaskurin, johon voit asettaa haluamasi lainasumman ja takaisinmaksuajan, joiden perusteella laskuri laskee lopullisen lainasumman kuluineen ja korkoineen. Lainalaskuri ei kuitenkaan ilmoita kuukausittain maksettavan lainanlyhennyserän suuruutta.

Mikä tekee Ainalaina pikavipistä erityisen?

 • Saat tililuoton, jossa päätät itse mihin lainaa käytät, kuinka paljon rahaa nostat ja minkä kokoisissa erissä. Miniminosto pikavipissä on 50 euroa, mutta pystyt nostamaan pikavippiä kerralla jopa 2 000 euroa. Kyseessä on jatkuva laina, jonka pystyt nostamaan yhdessä tai useammassa erässä. Lisää luottoa voit nostaa niin kauan, kun luottotililläsi on saldoa jäljellä. Edellytyksenä lisänostoille on kuitenkin se, että olet maksanut aiemmat laskut eräpäivään mennessä.
 • Sinun on mahdollista saada asiakaspalvelua vuorokauden ympäri puhelimen, chatin tai sähköpostin välityksellä!
 • Pystyt itse vaikuttamaan lainasi kuluihin, sillä kuluja kertyy pelkästään tehdyistä nostoista.
 • Saat itse määritellä laskusi eräpäivän. Laskun summa määräytyy 14 päivää ennen valitsemaasi eräpäivää ja takaisinmaksettava summa määräytyy sen mukaisesti, kuinka monessa kuukausierässä (1-12 kk) olet valinnut takaisinmaksun tapahtuvan.
 • Nimellinen vuosikorko 19,9 % ja todellinen vuosikorko 29,6 %.
 • Huonot puolet:Tarjoaa lainaa vain yksityishenkilöille, ei yrityksille. Lainanhoitokulut ovat 5,40 -6,20 euroa kuukaudessa riippuen kuukauden pituudesta.

 

Ainalaina – luottotili pahan päivän varalle ja hyvien päivien piristykseksi

Kaikki alkaa uuden käyttäjän luomisesta. Kirjaudut palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja haet lainaa täyttämällä yksinkertaisen lainahakemuksen netissä. Useimmiten lainapäätös annetaan alle minuutissa riskiarvion jälkeen.

Saatuasi myönteisen lainapäätöksen saat sähköpostiisi kopion vakiomuotoisista eurooppalaisista kuluttajaluottotiedoista ja sopimusehdoista. Voit kuitenkin itse päättää, tahdotko luoda tilin vai et. Kirjautumalla tämän jälkeen käyttäjällesi pääset valitsemaan haluamasi eräpäivän sekä kuukausittaisten takaisinmaksuerien määrän. Valitessasi eräpäiväksi 31, lasku erääntyy aina kuun viimeinen päivä. Valitsemalla lainan takaisinmaksun yhdessä erässä koko kertynyt lainapääoma laskutetaan kerralla.

Lainapäätöksen hyväksymisen jälkeen pikavippi on heti käytettävissäsi. Pystyt nostamaan tililuotosta rahaa pankkitilillesi valitsemasi summan (50 € – 2 000 €) sinulle myönnetyn luottorajan puitteissa. Saat tekstiviestillä vahvistuksen, kun tilinsiirto on tehty. Saat pikavippinoston tilillesi palvelun aukioloaikoina 10 minuutissa. Voit myös nostaa lisää lainaa luottorajasi puitteissa koska tahansa ja sen tultua täyteen, pystyt hakemaan uutta pikaluottoa, kun edellisen laskun maksusuoritus näkyy Ainalainan tilillä.

Lainan laskutustapoina on kotiosoitteeseesi lähetettävä paperilasku tai sähköpostilasku ja pystyt maksamaan laskun pankissa tai nettipankkiyhteydellä. Laskutuspäivä on 14 päivää ennen itse valitsemaasi eräpäivää. Pystyt sulkemaan luottotilisi ilmoittamalla asiasta asiakaspalveluun henkilötunnuksesi ja nimesi kera. Tämän edellytyksenä on, että luottotiliin liittyvät maksuvelvollisuutesi on suoritettu loppuun.

Korko ja kustannukset

Takaisinmaksettava summa sisältää pääomavähennyksen, korot sekä lainanhoitokulut. Suoritettuasi takaisinmaksun suoritus näkyy tyypillisesti tiedoissasi kolmen pankkipäivän kuluessa. Kulut ja korot määräytyvät lainalle aina nostetun lainasumman mukaan, et siis maksa korkoja ja kuluja kuin nostamastasi lainasummasta.

Lainan vuotuinen nimelliskorko on 19,9 % (noudattaa Suomen lain mukaista korkokattoa) ja todellinen kaikki lainakustannukset huomioiva vuosikorko on 29,6 %.

Lainanhoitokulu on 0,01 % päivässä myönnetyn luoton määrästä. Lainakulut saavat kuitenkin olla korkeintaan 150 euroa vuodessa. Nämä kulut ovat siis 5,40- 6,20 euroa kuukaudessa riippuen kuukauden pituudesta. Mikäli avaat luottotilin kesken kuukauden, ensimmäisen kuukauden lainanhoitokulu lasketaan todellisten päivien mukaan, kun luotto on ollut käytettävissäsi.

Edellytykset ja ehdot Ainalaina pikavipin lainanhakijoille

 • Olet vähintään 21-vuotias Suomen kansalainen.
 • Luottotietosi ovat kunnossa eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintää.
 • Sinulla on kiinteä katuosoite Suomessa.
 • Sinulla on suomalainen pankkitili, joka on sinun omissa nimissäsi.
 • Tarvitset toimivat verkkopankkitunnukset
 • Sinulla on käytössäsi matkapuhelin.
 • Sinulla on säännölliset tulot

Asiakaspalvelu, aukioloajat ja lainojen siirtoajat

Ainalainan asiakaspalvelu palvelee sinua 24/7 eli ympäri vuorokauden. Voit ottaa palveluun yhteyttä puhelimitse numeroon 0600 301 710 (puhelun hinta on 1,52 euroa minuutilta) tai sähköpostitse [email protected]. Ainalainan asiakaspalveluun saapuvat puhelut nauhoitetaan asiakaspalvelun kehittämisen ja laadun turvaamiseksi. Ainalainan nettisivujen ”Kaikki lainasta” -osiosta löytyy vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin.

Lisäksi Ainalainan nettisivuilta löydät chattipalvelun, joka on aina valmiina vastaamaan kysymyksiisi!

Palvelu myöntää pikavippejä ympäri vuorokauden, mutta rahaliikenne rajoittuu aikavälille 7.00 – 23.00. Rahat siirtyvät aukioloaikojen puitteissa tilillesi noin puolen tunnin kuluessa, jos pankkisi on Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Oma Säästöpankki ja Handelsbanken. Muiden pankkien asiakkaille luoton näkymisessä tilillä voi kestää yksi pankkipäivä. Yön aikana tehdyt pikavippinostot siirtyvät tilille heti aamulla klo 7.00.

Ainalaina.fi – yhteenveto ja arvosana

Ainalaina- palvelun selkeä vahvuus on asiakaspalvelu. Koska henkilökuntaan pystyy ottamaan yhteyttä vuorokauden ympäri, palvelua on helppo lähestyä esimerkiksi lainan takaisinmaksuun liittyvissä kysymyksissä. Koska lainan korkoa kertyy vain nostetulta summalta, on Ainalaina-tili hyvä vaihtoehto pahan päivän hätälainaksi. Ainalaina pikavipin lainan hoitomaksut ovat suurehkot, mikä kannustaa maksamaan lainan takaisin mahdollisimman pian.

Toinen Ainalaina palvelun selkeä vahvuus on joustavuus. Pystyt itse vaikuttamaan kuluttajana eräpäivääsi ja lainan takaisinmaksuaikaan. Ainalainan nettisivuilta löydät myös paljon tietoa helposti ymmärrettävässä muodossa ,eivätkä lainaan liittyvät kulut ole piilossa kuluttajalta. Kuluja kertyy vain nostetusta rahasummasta eli jos et siirrä rahaa Ainalaina-tililtä pankkitilillesi, ei kuluja kerry lainkaan. Luottotilin ylläpitäminen on siis ilmaista ja voit pitää sitä yllä jopa kolme vuotta.

 

Lue lisää!     Hae lainaa!


Pikavippi - Mikä se on?

Pikavippi – Mitä pikavipit ovat?

Pikavipit ovat etenkin internetin välityksellä haettavia vakuudettomia pienlainoja, jotka maksetaan takaisin kohtuullisen lyhyen ajan kuluessa. Myös lainojen summat ovat maltillisia, ja vaihtelevat muutamasta kympistä muutamiin satasiin tai enimmillään muutamaan tuhanteen euroon. Suomessa pikavippejä myöntävät monet eri rahoituslaitokset, ja lainapäätös kilahtaa asiakkaan tilille parhaimmillaan jopa minuuteissa. Lainaa voi nostaa vaivattomasti esimerkiksi tekstiviestillä, ja sen hakuprosessi on perinteisiin lainoihin verrattuna varsin yksinkertainen.

Pikavipin tarkoitus on yleensä paikata äkillistä ja tilapäistä rahantarvetta. Tämä joustava lainatyyppi saikin alkunsa lyhytaikaisista, palkkaennakkoon vertautuvista payday-lainoista. Etenkin nykyisiä, uudentyyppisiä pikavippejä voisi myös verrata luottokortteihin, sillä lainaa saa usein maksaa joustavasti takaisin ja ottaa tarvittaessa uudelleen. Silti pikalainojen kulut ovat usein luottokorttien vastaavia korkeampia.

Pikavipeillä on joskus erityisesti mediassa huono kaiku, mutta itse pikavippi-sana viittaa yksinkertaisesti pienlainaan. Suurin osa pikavipeistä on ongelmattomia, ja ne maksetaan pois ajallaan. Pikavippimaailma on muuttunut reilusti sitten sen villien alkuvuosien, jolloin lainojen korot huitelivat pilvissä. Nykyisin Suomen lainsäädäntö määrittelee tarkkaan, millaisia kuluja pikalainoista saa periä.

 

Miten pikavippejä haetaan

Pikavipin hakemisen helppous ei saisi houkutella sinua ottamaan tarpeetonta lainaa. Sillä helppoa se nimittäin on – Lainahakemuksen täyttämiseen kuluu parhaimmillaan vain muutama minuutti. Valitse ensin itsellesi paras laina vaikkapa jonkin lainanvertailusivuston kautta, tai lukemalla meidän sivuiltamme arvosteluja eri lainantarjoajista. Huomaa myös, että lainasopimus on aina henkilökohtainen, joten sinun tulee lukea juuri sinulle lähetetty tarjous huolellisesti. Laske etukäteen myös, kuinka paljon lainaa oikeastaan tarvitset – ei siis välttämättä sinulle myönnettävää lainan maksimimäärää.

Lainahakemuksen tekeminen on sivustosta ja rahoittajasta toiseen melko samankaltaista. Täytät tietosi nettilomakkeelle, joka lähetetään rahoittajalle. Tai voit täyttää vertailupalvelussa lomakkeen, jonka sivusto lähettää puolestasi useammalle rahoittajalle samalla kertaa. Tässä vaiheessa et vielä sitoudu mihinkään, vaan hyväksyt ainoastaan, että sinulle tullaan lähettämään tarjouksia. Hakemuksen yhteydessä sinulta kysytään yleensä tulotietoja, sekä aikaisempaa laina- ja luottotilannetta, sekä muita yleisiä seikkoja kuten ikääsi ja vakituista asuinpaikkaasi. Alustavan hakemuksen saa lähetettyä hetkessä.

Myönteisen vastauksen yhteydessä saat allekirjoitettavaksesi myös lainasopimuksen, joka lähetetään sinulle sähköpostilla. Hyväksyt sopimuksen vaivattomasti esimerkiksi tunnistautumalla palveluun omilla pankkitunnuksillasi. Joskus vaaditaan myös muutamien liitteiden, kuten esimerkiksi palkkakuitin lähettämistä, vaikkakin kaikkein pienimpiin pikavippeihin näitä ei välttämättä kysytä lainkaan. Rahat saa tilille parhaimmillaan alle tunnissa tai arkipäivinä vähintäänkin vuorokauden sisällä. Tarkistathan kuitenkin aina lainan lopullisen kulurakenteen ennen sopimuksen allekirjoittamista. Ja mikäli tulet sittenkin katumanpäälle, on sinulla myös oikeus perua jo tehty lainapäätös.

Luottosopimuksen saa kuluttajansuojalain mukaan peruuttaa 14 vuorokauden sisällä, edellyttäen tietenkin ettei lainaa ole jo nostettu tilille ja käytetty. Peruuttaminen tulee tehdä kirjallisena ja siitä tulee ilmoittaa luotonantajalle viipymättä.

 

Kuka voi saada pikavipin?

Pikavippien ja muiden vakuudettomien pienlainojen myöntämiseen vaaditaan käytännössä aina vähintään 18-vuoden ikää. Kaikki lainaajat eivät kuitenkaan hyväksy nipinnapin täysi-ikäisiä hakijoita, vaan saattavat vaatia asiakkailtaan esimerkiksi 20-vuoden ikää. Lisäksi hakijan tulee asua vakituisesti Suomessa.

Kaikilla asiakkailla tulee olla suomalainen pankkitili sekä henkilöllisyyden varmentamista että lainanmaksua varten. Muita vaatimuksia ovat hakijan säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot, joissa ei näy maksuhäiriömerkintöjä. Kaikkein pienimmät lainasummat irtoavat helpoimmin – myös pienituloiselle hakijalle.

Entä voiko työtön, opiskelija tai eläkeläinen saada lainaa? Kyllä voi – tosin samat hakuvaatimukset koskevat luonnollisesti kaikkia hakijoita. Säännöllisiin tuloihin lasketaan kaikki tilillesi kuukausittain saapuvat rahasummat, olivatpa ne sitten työttömyyskorvausta tai opintotukea. Ilmoita summat oikein ja hae pienempää lainaa – mutta laske etukäteen, että voit varmasti maksaa sen ongelmitta takaisin. Pienituloinen opiskelija saattaa esimerkiksi pikavipin sijasta hyötyä enemmän opiskelijoille erikseen räätälöidystä luottokortista, jossa on pienempi luottoraja kuin normaaleissa korteissa.

 

Lainaa ilman luottotietoja

Jotkut luotonantajat myöntävät lainaa tai pikavippiä myös luottotietonsa menettäneelle henkilölle. Lainaa ilman luottotietoja saa kuitenkin yleensä vain, jos hakijan rahatilanne on merkittävästi muuttunut siitä hetkestä kun luottotiedot menetettiin. Lisäksi tällaisille lainoille vaaditaan aina ulkopuolinen takaaja, kuten sukulainen tai puoliso. Tällainen laina maksetaan takaajan tilille – ei siis hakijan tilille. Niinpä takaaja voi halutessaan huolehtia siitä, että laina käytetään niiden laskujen tai hankintojen maksuun, johon se on alunperin otettu.

 

Tarkistaako pikavippifirma luottotiedot kun haet pikavippiä?

Yleisestä harhaluulosta poiketen luottotiedot eivät ole julkista tietoa. Et voi siis tarkistaa toisen henkilön luottotietoja ilman lupaa tai ilman painavaa, lainvoimaista syytä. Esimerkiksi pikavippifirma saa kuitenkin pikalainaa myöntäessään tarkistaa luottotietosi, ja käytännössä näin aina myös tehdään. Lisäksi vuokranantajilla on oikeus tarkastaa vuokralaisten luottotietoja.

Suomessa luottorekisteriä pitävät sekä Asiakastieto Oy että Bisnode Finland Oy. Nämä tahot ovat virallisia, viranomaisten hyväksymiä rekisterinpitäjiä. Voit tarkistaa omat luottotietosi kerran vuodessa ilmaiseksi. Tämän jälkeen lisäpyynnöistä menee muutaman kympin maksu. Luottorekisteristä näkyy, millaisesta velasta tai laskusta merkintä on tullut, sekä kuka on ilmoittanut velasta. Luottohäiriömerkinnät eivät ole ikuisia vaan ne poistuvat rekisteristä aikanaan. Ensimmäinen merkintä poistuu yleensä kahden vuoden kuluessa jos myös velka on asianmukaisesti hoidettu pois. Lisämerkinnät ja toistuvat merkinnät saattavat aiheuttaa neljän vuoden mittaisen luottohäiriön.

 

Yhteenveto pikavipin hakukriteereistä

Seuraavien seikkojen täyttyminen vaaditaan käytännössä kaikilta pikavippien hakijoilta.

 • Olet täysi-ikäinen (mutta jotkut rahoittajat vaativat korkeampaa ikää).
 • Sinulla on säännölliset tulot.
 • Sinulla on suomalainen pankkitili.
 • Asut vakituisesti Suomessa.
 • Sinulla ei ole luottohäiriömerkintää.
 • Hakemasi rahasumma on suhteessa tuloihisi – pystyt maksamaan sen takaisin.

On varsin tavallista, että jotkut lainafirmat myöntäisivät sinulle lainaa ja toiset eivät – tai että saat eri lainayhtiöiltä erilaisia tarjouksia. Tämä siksi, että kaikki alan toimijat käyttävät lainahakemuksen arvioimiseen omia kriteereitään. Siksi onkin tärkeää, että lähetät hakemuksen mahdollisimman monelle yhtiölle, ja valitset vastauksista parhaan tarjouksen. Lainatarjoukset perustuvat aina rahoittajien sinusta tekemään, henkilökohtaiseen riskiarvioon. Lainanantajan ei myöskään tarvitse perustella tarjouspäätöstään.

 

Mihin tilanteeseen pikavippi sopii?

Mihin tilanteeseen pikavippi sopii?

Pikavipit sopivat lyhytaikaiseen ja tilapäiseen, mutta kiireelliseen rahantarpeeseen. Siis sellaiseen, että et ehdi odottaa rahoja viikkokaupalla, mutta tiedät silti, että pystyt maksamaan lainasi myös nopeasti takaisin. Pikavippi voi olla palkkaennakkoa, joka käytetään talouden juokseviin kuluihin. Se voidaan myös varata johonkin hankintaan, joka juuri nyt on välttämätön. Ja koska pikavippien lainasummat ovat joustavia, saa niillä katettua suuremmankin äkillisen kulun.

Pikavippi-sana särähtää joidenkin korvaan, koska siitä tulee helposti mieleen holtiton rahankäyttö. Se on kuitenkin varsin käytännöllinen pienlainatyyppi, jolle on paikka yhteiskunnassamme. Kaikki rahantarve ei aina vaadi suurta kulutus- tai joustoluottoa – pankkilainasta puhumattakaan. Joskus edellä mainittujen lainatyyppien minimilainasummat voivat nimittäin olla niin suuria, että ne eivät palvele hakijan tarkoitusta. Kun rahantarve on pieni ja kiireellinen, ei ole mitään järkeä ottaa tuhansien eurojen kulutusluottoa. Vakuudeton ja nopeasti haettava pienlaina ei edellytä pitkään kestäviä pankkineuvotteluja tai vuosien takaisinmaksuaikaa.

Joskus pikavippi on se viimeinen oljenkorsi tilanteessa, jossa raha-asiat ovat hetkellisesti menneet pieleen. Tällöin se mahdollistaa nopean korjausliikkeen hakijan jokapäiväisen elämän siitä kärsimättä. Silti pikavippien ei koskaan pitäisi olla pitkäkestoinen tapa rahoittaa henkilökohtaista taloutta. Mikäli olet nyt siinä tilanteessa, että nopea pienlaina pitää välttämättä ottaa, mieti jo valmiiksi, miten estät itseäsi päätymästä uudelleen samaan tilanteeseen kun lainan takaisinmaksun aika koittaa. Mistä voisit säästää tai mistä tienata lisää rahaa?

Mitä pikavipeillä sitten rahoitetaan? Pienlaina kattaa usein yllättävän ja lyhytakaisen rahantarpeen, johon ei ole järkevää ottaa pankkilainaa. Tutkimukset mainitsevat tyypillisiksi käyttökohteiksi esimerkiksi lapsiperheen kulut, kuten lasten ja kodinhoidon tarpeet sekä ruokaostokset. Lisäksi pienlainojen ottajat mainitsevat syyksi myös yleisen, äkillisen rahantarpeen, kuten esimerkiksi muiden velkojen maksamisen. Syvemmällä yhteiskunnan rakenteissa lymyäviä syitä ovat esimerkiksi monien ammattiryhmien pienet ja epäsäännölliset tulot, jolloin pikavippi voi pelastaa pulasta palkkapäivää edeltävinä päivinä. Pikavippejä kohtaan on esitetty paljon kritiikkiä, joskin esimerkiksi Helsingin Sanomien taloustoimittaja Jyri Hänninen on peräänkuuluttanut myös asioiden toista puolta, ja kysynyt miksi pikavipit ylipäätään ovat tarpeen hyvinvointivaltiossa.

 

Kannattaako pikavippejä ottaa?

Pikavippien korot ovat viime vuosina laskeneet ja niiden ehdot ovat parantuneet kuluttajan näkökulmasta huomattavasti. Takavuosien kiskurikorot ovat monilta osin jääneet historiaan. Silti pikavippi – kuten mikä tahansa muu laina – kannattaa ottaa vain jos tietää, että pystyy maksamaan sen takaisin. Mikäli talouden ongelmat ovat rakenteellisia, eli tienaat jatkuvasti vähemmän rahaa kuin kulutat, olisi ehkä lainaamisen sijasta syytä tehdä muita elämänmuutoksia.

On tietysti tilanteita, joissa ei ole mahdollisuutta valita pikavipin ottamisen ja ottamatta jättämisen väliltä. Tällöin onkin äärimmäisen tärkeää tehdä vertailua erilaisista lainantarjoajista, ja näin varmistaa lainan takaisinmaksukyky jo ennakolta. Koskaan ei ole niin kiire, ettetkö ehtisi käyttää muutaman tunnin lainojen vertailuun, sekä omien tulojen ja menojen tunnontarkkaan listaamiseen. Etenkin niiden menojen – joita usein aliarvioidaan. Vertaile lainatuotteita kaikessa rauhassa, löytääksesi niiden joukosta itsellesi parhaiten sopivan. Pikavippejä ja pienlainoja on nykyään varsin monenlaisia, joten niiden joukosta löytyy varmasti jokaiselle omansa.

Pikavippi sopii juuri sellaiseen tilanteeseen, jossa jostakin syystä on eletty yli varojen – eikä välttämättä edes holtittomasti. Kuluvan kuukauden aikana on saattanut tapahtua jotakin, jonka vuoksi rahat ovat loppukuusta tiukilla. Ehkä jokin kodinkone on hajonnut tai auto jättänyt tielle. Tällöin pikavipillä voidaan korjata äkillistä mutta pakottavaa rahan tarvetta palkkapäivää odotellessa. Mieti myös, mitä voisit tehdä ensi kuussa toisin, jotta et joutuisi ahdinkoon uudelleen. Toisaalta pikalainalla voi myös rahoittaa jonkin suuremman ostoksen, jonka hankkiminen ei muuten olisi mahdollista.

 

Kuinka nopeasti pikavipin saa tilille?

Pikavipit ja pienlainat saa nostettua tilille varsin sukkelaan. Hieman rahoituslaitoksesta riippuen koko prosessiin voi mennä alle tunti tai maksimissaan päivä, muutama. Huomaa, että myöskään vertailupalvelujen käyttäminen ei merkittävästi hidasta prosessia vaan parhaimmillaan jopa nopeuttaa sitä. Kun itse täytät vain yhden hakemuksen, joka lähetetään useammalle taholle yhdellä napin painalluksella, voit käyttää oman aikasi hyödyllisemmin saamiesi tarjousten vertailuun.

Mikäli olet jo aikaisemmin asioinut saman lainantarjoajan kanssa, voi vipin ottaminen olla vielä tavallistakin nopeampaa. Jos olet hoitanut laina-asioitasi moitteettomasti, voit saada lainaa uudelleen käyttöösi tarpeen mukaan. Tarkista lainasi ehdot oman asiakastilisi kautta tai soittamalla lainan myöntäjälle.

 

Kuinka paljon lainaa pikavipillä saa?

Sinulle myönnetyn pikavipin määrä riippuu paitsi omasta maksukyvystäsi, myös luotonantajasta. Jotkut rahoittajat tarjoavat ainoastaan 50 – 500 euron suuruisia pikavippejä, kun taas toiset voivat myöntää niitä 2000 tai 4000 euroon asti. Joskus sama lainafirma voi tarjota myös useampia erilaisia palveluita, kuten vaikkapa pikavippiä ja joustoluottoa, joista jälkimmäisen laina-aika ja maksimimäärä ovat pikavippiä korkeammat.

Oma, henkilökohtainen maksukykysi vaikuttaa kaikkein eniten juuri suurimpien lainojen ehtoihin ja korkoihin. 100 euron pikkulaina on helpompi saada kuin 60 000 euron kulutusluotto. Toisaalta pieni 100 euron laina, joka myönnetään helpommin ja joka siksi on rahoittajallekin kohtuullisen riskialtis, on kuluiltaan asiakkaalle suhteessa epäedullisempi kuin suurehko laina. Nämä tuotteet ovat kuitenkin keskenään niin erilaisia, että niitä ei ole järkevää sellaisenaan verrata toisiinsa.

 

Muut pienlainatyypit

Joskus eri pienlainatuotteiden rajat ovat häilyviä. Samalla hakemuksella voi ehkä hakea toisistaan hyvinkin paljon poikkeavia summia, joten lainan ehdot muuttuvat hakemuksen mukaan. Pikavippi onkin oikeastaan vain nimitys, jonka alle mahtuu monenmoista lainaa. Kaikkia pikavippejä ei ole veistetty samasta puusta.

Muita pienlainatyyppejä ovat esimerkiksi kulutusluotto ja joustoluotto. Kulutusluotto tai kuluttajaluotto on pikavipin tapaan myönnettävää vakuudetonta lainaa, jonka summat ovat kuitenkin usein pikavippejä korkeampia. Kulutusluottoa otetaan usein ennalta suunniteltuihin, isompiin hankintoihin, kuten vaikka auton ostoon tai remontin tekemiseen. Se maksetaan hakijan tilille useimmiten yhdellä kertaa.

Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava lainapalvelu, joka toimii hieman kuin pankkikortin tapaan. Joustoluottotililtä voi tehdä useampia nostoja, eikä koko lainaa tarvitse ottaa käyttöön kerralla. Myös jotkut pikavipit ja kulutusluotot voi saada uudelleen käyttöön, kunhan on ensin maksanut lainaa tunnollisesti takaisin. Palveluntarjoajien ehdoissa on kuitenkin varsin huomattavia eroja, sillä jotkut pikavippi- ja kulutusluottosopimukset päättyvät automaattisesti lainan takaisinmaksun yhteydessä.

 

Ketkä ottavat pikavippejä?

Kaikenlaiset, kaikenikäiset ja kaikenlaisissa elämäntilanteissa olevat ihmiset ottavat pienlainoja. Onkin harhaluulo, että pikavippejä ottaisivat ainoastaan matalapalkka-aloilla työskentelevät tai jo ylivelkaantuneet ihmiset. Myös keski- ja suurituloiset ottavat vakuudettomia lainoja yhä enenevässä määrin, kun lainojen korkoja on saatu kohtuullistettua.

Toisaalta erityisesti nuorten pikavippien ottaminen on nähty ongelmallisena, koska juuri nuoret ovat ottaneet pikavippejä muun muassa juhlimiseen. Lisäksi nuorten tulot ovat tyypillisesti matalampia kuin jo pidempään palkkatyössä olleiden suomalaisten.

 

pikavipin takaisinmaksuaika

Pikavipin takaisinmaksu

Pikavippien takaisinmaksuaika vaihtelee yllättävän paljon lainatusta summasta ja lainantarjoajasta toiseen. Suurilla summilla on luonnollisesti pitempi takaisinmaksuaika kuin pikkusummilla, vaikka nykyään myös pieniä summia saa lainattua jopa 12 kuukauden maksuajalla. Suurimpien summien takaisinmaksuajat voivat olla peräti viisi vuotta.

Kaikkein pienimpien pikavippien kohdalla on tyypillistä, ettei takaisinmaksua voi itse juurikaan säädellä. Näiden lainojen takaisinmaksuerät on saatettu lyödä ennalta lukkoon hyvinkin tarkkaan, kun taas suuremmissa summissa asiakkaalle jätetään enemmän pelivaraa maksuajan suhteen. Kuukausittaista maksuerää voi usein myös matkan varrella muuttaa, joskin muutokset ovat lähes aina maksullisia.

Pikavipin tyypillinen takaisinmaksuaika on 3 kuukautta. Esimerkiksi vuonna 2014 pikavipin keskimääräinen takaisinmaksuaika oli 81 päivää.  Yli tuhannen euron suuruiset lainat maksetaan kuitenkin takaisin keskimäärin hitaammin.

Monet pikavippifirmat ovat alkaneet viime aikoina tarjota asiakkaalle maksuvapaata ensimmäistä lainakuukautta. Näin lainan ottajalle jää enemmän aikaa järjestellä raha-asiansa kuntoon, ja lainasta voi olla todellista hyötyä – ilman että sillä vain pitkitetään päälle kasautuvia raha-ongelmia. Toisaalta maksuvapaa ensimmäinen kuukausi helpottaa myös suurempien hankintojen tekemistä, jolloin ostokseen voi käyttää sekä palkkaa että osittain lainarahaa.

 

Pikavipin hyvät ja huonot puolet

Pikavipeillä, kuten muillakin lainoilla, on tietysti sekä hyvät että huonot puolensa. Kaikki lainatuotteet eivät sovi kaikkiin tilanteisiin eivätkä kaikille ihmisille.

Pikavipin hyviä puolia ovat esimerkiksi:

 • Nopea ja helppo hakea. Rahat saa tilille parhaimmillaan jo samana päivänä.
 • Joustava lainasumma ja takaisinmaksuaika mahdollistavat pikavipin mitoittamisen juuri omaan tarpeeseen sopivaksi.
 • Sopii myös pieneen rahan tarpeeseen.
 • Ei takaajia tai pitkiä pankkineuvotteluja.
 • Markkinoilla on monenlaisia tuotteita ja rahoittajia, joista voi valita itsellensä parhaan vaihtoehdon.
 • Vertailusivustot helpottavat päätöksen tekemistä.
 • Lainaa voi hakea netistä, omalta kotisohvalta.
 • Pienet lainasummat laskevat pikavipin hakijalle asetettuja vaatimuksia.

Pikavipin huonoja puolia:

 • Ei sovi suurempaan rahan tarpeeseen – harkitse mielummin joustoluottoa, jos tarvitset enemmän lainaa.
 • Kulut edelleen korkeita, etenkin jos laina-aikaa venyttää pienellä summalla.
 • Saattaa edesauttaa ylivelkaantumista ihmisillä, jotka eivät ole perillä omasta maksukyvystään, sillä lainaa helppo on helppo saada.
 • Yllättävän maksukyvyttömyyden hetkellä pikavippi tulee kalliiksi, jos et pystykään huolehtimaan maksueristä kunnolla. Ota silloin heti yhteyttä rahoittajaan asian sopimiseksi.
 • Pikavippien huono maine saattaa aiheuttaa häpeää lainan ottajassa. Toisaalta se voi samalla herättää miettimään omia kulutustottumuksia.
 • Koska pikavippifirma ei voi selvittää, onko asiakkaalla jo muuta velkaa, jää vastuu asian ilmoittamisesta asiakkaalle itselleen.

 

Mistä pikavippejä saa – eli ketkä myöntävät pikavippejä Suomessa

Pikavippejä myöntävät monenlaiset rahoittajat yksityisistä pankeista aina pikavippeihin ja pienlainoihin erikoistuneisiin yrityksiin ja luotonantajiin. Silti kuka tahansa ei voi pistää Suomessa pystyyn pikavippifirmaa.

Kaikkien lainanantajien on lain mukaan rekisteröidyttävä Suomen luotonantajarekisteriin. Ennen rekisteriin hyväksymistä rekisterinpitäjä tarkistaa, onko yhtiön toiminta laillista, ja onko sen perustajilla kokemusta ja ymmärrystä finanssialasta yleensä. Toki perustajilta ja yritykseltä vaaditaan myös riittäviä resursseja toimia alalla, eli käytännössä käteisvaroja ja turvattua kassavirtaa. Pikavippifirmaksi mielivän yrityksen johtohenkilöt eivät myöskään saa olla konkurssissa, ja heillä tulee olla oikeus harjoittaa elinkeintotoimintaa Suomessa. Luotettavuuden varmistamiseen käytetään ymös muita keinoja, joten aivan kuka tahansa ei voi ryhtyä tarjoamaan pikavippejä. Laittomasti toimivien yritysten myöntämillä pienlainoilla ei ole oikeusturvaa, eli pienlainan antaja ei voi periä saataviaan oikeusteitse, vaikka asiakas jättäisi velkansa maksamatta. Luotonantajien rekisteröintipakko on ollut Suomessa voimassa vuodesta 2010.

Usein lainafirmat tarjoavat pikavippien lisäksi muitakin lainatuotteita, joiden joukosta voit valita itsellesi parhaiten sopivan. Onkin tyypillistä, että voit hakea samalta nettisivulta sekä pikavippia että joustoluottoa.

 

Miten pikavippihakemus jätetään

Pikavippihakemuksen jätät kaikkein helpoiten verkossa. Monien lainantarjoajien sivuilla on käytössä lainalaskuri, jolla voit aluksi vertailla haluamaasi lainasummaa ja takaisinmaksuaikaa. Syötä haluamasi lainasumma sille varattuun kohtaan laskurissa, ja klikkaa sitten eteenpäin.

Täytä tietosi lainantarjoajan tai lainanvertailusivuston nettilomakkeelle. Mikäli käytät lainanvertailusivustoa, kilpailuttaa sivusto tarjoukset puolestasi. Valitse tarjouksista paras ja tutustu lainan ehtoihin huolellisesti. Hakemuksen jättämiseen menee vain muutama minuutti aikaa eikä se sido sinua mihinkään.

 

pikavippi korko

Pikavippien korot

Mistä pikavippien korot ja kulut muodostuvat? Entä mikä on niiden korkein mahdollinen todellinen vuosikorko?

Syyskuussa 2019 pienlaina-alan lainsäädäntöä kiristettiin, ja lakimuutokset laajennettiin koskemaan myös yli 2000 euron lainoja, joiden valvonta oli aikaisemmin ollut höllempää. Kaikkien pien- ja pikalainojen nimellisvuosikorko säädettiin maksimissaan 20 prosenttiin. Lisäksi lainoista saa nyt veloittaa vuodessa maksimissaan 150 euroa muita kuluja.

Lainojen muut kulut ovat usein niin kutsuttuja piilokuluja eli esimerkiksi avausmaksuja sekä nosto- tai laskutuspalkkioita. Lain mukaan myös nämä kulut tulee ilmoittaa hakijalle selkeästi ja avoimesti. Ne näkyvätkin lainojen todellisissa vuosikoroissa.

Yllämainittujen seikkojen lisäksi pikavipin muut kulut saavat lain mukaan olla korkeintaan 0,01 prosenttia lainapääomasta kutakin lainapäivää kohti, eli niiden täytyy olla suhteessa lainattuun summaan. Tämä estää räikeät ylilyönnit – esimerkiksi 50 euron lainasta ei voi veloittaa 150 euron lisäkuluja.

Huomaathan, että mikäli sinulla on jokin vanha laina, ei uutta lainsäädäntöä sovelleta siihen takautuvasti. Siksi voikin olla järkevää selvittää, voisitko saada uuden lainan paremmilla ehdoilla – ja maksaa sillä heti vanhan lainasi pois. Tarkista kuitenkin vanhan lainasi ehdoista ettei sinulle koidu kohtuuttomia lisäkuluja lainan maksamisesta pois kertaheitolla. Useimmiten muutokset ovat maksuullisia, mutta kuitenkin kohtuullisen hintaisia.

Huomaa myös, että vaikka lainojen korkokatto on laissa määrätty 20 prosenttiin, eivät kaikki vippifirmat pyydä lainarahasta näin korkeaa hintaa. Lainafirmojen keskinäisen kilpailun kiristyessä ei ole tavatonta löytää tätä parempia sopimuksia – varsinkaan isommille lainasummille. Vertailemalla löydät jopa 5 – 10 prosentin vuosikorkoja, joita myönnetään varsinkin vakavaraisille talouksille. Toki kaikkein matalakorkoisimmat lainat myönnetään suurimmille lainasummille, joita saatetaan maksaa takaisin useampia vuosia.

 

Esimerkkejä pikavipin koroista

Alla on esitetty kaksi tyypillistä esimerkkiä pikavipin takaisinmaksusta. Näet niistä käytännössä, millaisia lainaeriä tulet maksamaan takaisin – ja kuinka suurista euromääristä koroissa on käytännössä kysymys.

Esimerkki 1:

Pekka ottaa 2000 euron pikavipin jatkuvana lainana. Lainan vuotuinen nimelliskorko on 19,9 % ja lainanhoitokulu tämän lisäksi 0,01 %.

Takaisin maksettava summa on kaikkine korkoinen yhteensä 2 295 euroa, eli Pekka maksaa alkujaan lainaamansa summan päälle 295 euroa kuluja. Laina-aika on 12 kuukautta, joten maksuerät jäävät alle 200 euron per kuukausi.

Esimerkki 2:

Leena tarvitsee 600 euroa lainaa 4 kuukauden maksuajalla. Pikavipin nimellisvuosikorko on 20%, ja lainan muut kulut yhteensä 25 euroa.

Takaisinmaksettava summa on 625 euroa, eli korkoineen yhteensä 750 euroa. Leena maksaa koko velan pois neljässä tasasuuressa erässä, jotka ovat kukin 187,5 euroa.

Esimerkit luonnostelevat hyvin, kuinka pikavippien kulut ovat käytännössä vuosien saatossa laskeneet. Hyvin hoidettu laina ei taloutta kaada – eikä korko enää tuplaa tai triplaa lainan alkuperäistä pääomaa.

Mikäli harkitsemasi laina vaikuttaa sinusta liian kalliilta, jatka vertailua. Erilaisia lainatuotteita on nykyisin hyvin saatavilla, eikä surkeisiin ehtoihin kannata tyytyä.

 

Kuinka pikavipin todellinen vuosikorko lasketaan

Todellinen vuosikorko poikkeaa lainan nimelliskorosta siten, että siihen on lisätty kaikki lainan muutkin kulut. Se siis antaa varsin hyvän kokonaiskuvan lainan todellisista kustannuksista, etenkin silloin kun laina-aika on maksimissaan 12 kuukautta. Nimelliskoron maksimi on Suomessa säädetty pikavippien osalta 20 prosenttiin.

 

Pikavipin nostaminen yöllä

Lainsäädäntömuutoksen jälkeen pikavippejä ei enää voi nostaa yöaikaan, eli kello 23 – 07. Jos sinulla on kuitenkin voimassaoleva pikavippi- tai luottosopimus jonkin rahoituslaitoksen kanssa, saatat poikkeuksellisesti saada nostaa lainaa myös yöllä. Kaikki lainafirmat eivät salli yöllä nostamista, vaikka sopimus olisikin jo tehty.

Mikäli lainanantajasi sallii lainan nostamisen myös yöaikaan, voi pyynnön usein lähettää tekstiviestillä. Näin siis, jos sinulla on vielä luottoa jäljellä suhteessa sinulle myönnettyyn lainan maksimiin.

Lainahakemuksia voi myös lähettää yöllä, vaikkakaan niitä ei tänä aikana käsitellä. Yleensä hakemukset käsitellään seuraavana aamuna, ja rahat saa nostaa tilille lain salliman ajan puitteissa.

 

Lainanvertailusivustot – Ja miksi niitä kannatta käyttää

Suomeen on perustettu monta hyvää lainanvertailusivustoa, joita kannattaa ehdottomasti käyttää. Lisäksi rahoittajista kannattaa lukea arvosteluja, ja käydä itsekin mahdollisimman monen lainafirman sivuilla katsomassa, millaisia tuotteita ja lainaehtoja on tarjolla.

Koska Suomessa on kymmenittäin erilaisia luottofirmoja, on vertailun tekeminen aivan ehdotonta. Lainantarjoajat eivät aina muistuta toisiaan, vaan niiden palvelut ja tuotteet voivat olla ällistyttävän erilaisia. Pyydä lainatarjous mahdollisimman monesta paikasta, jotta pystyisit kunnolla vertailemaan esimerkiksi korkojen muodostumista kullekin lainasummalle. Selvitä, kuinka kalliiksi laina sinulle loppujen lopuksi tulee – ja kuinka paljon korkoja joudut siitä kokonaisuudessaan maksamaan. Saatat yllättyä tarjousten erilaisuudesta – ja säästät vertailemalla parhaimmillaan jopa useita satoja tai tuhansia euroja. Jos lainaa on joka tapauksessa aiottu ottaa, on vain järkevää taloussuunnittelua tehdä pohjatyö kunnolla.

Luethan myös lainan ehdot huolellisesti läpi, vaikka se vaikuttaisi kuinka tylsältä. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä myöhemmin. Selvitä etukäteen, mitä tapahtuu jos lainan takaisinmaksu jossakin vaiheessa takkuaa, etkä pystykään hoitamaan laskua sovitusti. Millaisia muutoskuluja lainasta peritään? Maksaako eräpäivän siirtäminen kympin vai kaksi? Ja voiko muutoksia ylipäätään tehdä?

 

pikavippi-takaisinmaksu

Pikavipin takaisinmaksuongelmat

Ajauduitko ongelmiin pikavipin takaisinmaksussa? Ota härkää heti sarvista äläkä anna tilanteen pitkittyä. On parasta ottaa viipymättä yhteyttä pikavipin tarjoajaan ja pyytää maksuvapaata kuukautta. Voit myös kirjautua pikavippisivustolla omalle asiakastilillesi, ja hoitaa asiaa sitä kautta. Monessa palvelussa pystyy itsekin muuttamaan maksuerää tai siirtämään eräpäivää – joskin nämä toimet ovat maksullisia, ja ne tulee suorittaa ennen eräpäivän umpeutumista.

Mitä nopeammin ilmoitat maksuvaikeuksista rahoittajalle, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on suoriutua ongelmasta kunnialla. Jo umpeen mennyttä eräpäivää ei välttämättä enää saa siirretty. Mikäli lainanantaja joutuu lähettämään sinulle maksumuistutuksen, koituu siitä sinulle lisäkuluja. Pahimmillaan laina-asioiden hoitamatta jättäminen johtaa lainan erääntymiseen kokonaisuudessaan, ja edelleen maksuhäiriömerkintään ja luottotietojen menetykseen mikäli et pysty hoitamaan velkaasi. Jos laina jää maksamatta, kasvavat myös lainan korot ja mahdolliset perintäkulut äkkiä tähtitieteellisiksi.

Huomaathan tarkistaa lainasi ehdoista jo etukäteen, millaisia kuluja lainan hitaammasta takaisinmaksusta sinulle koituu. Maksuvapaa kuukausi ei keskeytä korkojen kertymistä. Lisäksi eri lainanantajien palveluiden välillä on eroja, ja joidenkin lainojen muutokset ovat toisia kalliimpia. Aina maksusuunnitelmaa ei voi muuttaa, vaan laskut erääntyvät ennalta sovittuun tahtiin. On myös huomionarvoista, että kaikkein pienimmissä lainoissa korot ja kulut kasvavat suhteettoman korkeiksi mitä pidemmälle venytät takaisinmaksua. Maksa pikavippisi mahdollisimman nopeasti takaisin!

 

Asiakkaan maksukyvyn selvittäminen

Aikaisemmin pikavippialalla lainaa myönnettiin melkeinpä kenelle tahansa 18-vuotta täyttäneelle henkilölle, joka pystyi lähettämään tekstiviestin. Velkaa saattoi ottaa helposti yli varojensa ja elellä leveästi ilman tuloja – ainakin hetken aikaa. Nykyään mahdolliselta asiakkaalta tiedustellaan raha-asioiden laitaa hieman tarkemmin, joskin edelleen hakuprosessissa keskeistä on luottohäiriömerkinnän puuttuminen. Viranomaiset ovatkin sekä meillä että maailmalla pohtineet, olisiko mahdollista perustaa jonkinlainen positiivinen luottorekisteri, josta myös ajallaan hoidetut lainat näkyisivät. Näin luotonantaja voisi jo asiakkuutta arvioidessaan ottaa huomioon, onko henkilöllä ennestään velkoja muualla – ja kykeneekö hän selviytymään tulojensa puolesta vielä uudesta lainasta. Nykyinen järjestelmä korostaa hakijan vastuuta oman rahatilanteesta ja sen rehellisestä ilmoittamisesta luotonantajalle. Niinpä taloudenhallintataitojen oppiminen on jokaiselle kuluttajalle tärkeää myös lainanäkökulmasta.

 

Pikavipit Suomessa ja maailmalla – Pienlainojen historiaa

Pikavipit saivat alkunsa Yhdysvalloissa niin kutsutusta payday loan tai small dollar loan -lainatyypistä. Myös Pohjoismaissa on ollut mahdollista pyytää palkkaennakoa, esimerkiksi sopimalla siitä työnantajan kanssa. Palkkaennakkoa voi toki edelleenkin pyytää, vaikka sitä voikin olla vaikea saada läpi nykyisissä palkanmaksujärjestelmissä, jotka eivät aina ole sieltä kaikkein joustavimmasta päästä.

Pikavippien ajatellaan joskus olevan uusi ilmiö, ja onkin totta, että pienlaina-ala on kehittynyt hurjasti aina 1990-luvulta lähtien. Tämä maailmanlaajuinen miljardibisnes ei kuitenkaan ole periaatteessa aivan uusi juttu, sillä sen edeltäjät on kirjoitettu syvälle historiankirjojen syövereihin.

Pikalainojen idea putkahti ilmoille jo 400-luvulla, eli kauan ennen nykyisen pankkijärjestelmän syntyä. Pika- ja pienlainojen idea nimittäin juontaa alunperin juurensa Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän hawala-järjestelmään. Tämä järjestelmä on nykyäänkin käytössä sellaisissa maissa tai alueilla, joilla ei ole virallista, kunnolla toimivaa pankkijärjestelmää.

Hawala-sana tarkoittaa luottamusta, jonka pohjalle myös vanhakantainen lainaaminen rakentui. Rahaa siirrettiin henkilöltä toiselle jopa useamman välikäden kautta, ja koko järjestelmä perustui kunniaan. Itse lainaajan ja velallisen välissä saattoi olla muutamakin henkilö, jotka kukin sopivat rahansiirrosta keskenään, ja jotka luottivat toisiinsa. Näin varoja saatiin siirrettyä jopa nykymittapuulla kohtuullisen nopeasti ja pitkissä ketjuissa kaupungista tai maasta toiseen. Kukin ketjun henkilö oli vastuussa omista kontakteistaan, ja käytännössä rahasumma saattoi olla tarvitsijan käsissä ennen kun joku toinen lainaajista oli vielä saanut omaansa.

Nykyjärjestelmämme poikkeaa toki hawalasta erityisesti siinä, että välikäsiä harvemmin enää tarvitaan – ainakaan samassa mielessä kuin aikanaan. Silti hawalassa on myös hämmästyttäviä yhteyksiä nykypäivän pikavippeihin. Pienet rahasummat saattoivat vaihtaa omistajaa nopeasti ja kulkea maasta toiseen ilman pitkäkestoisia järjestelyjä. Toisiinsa luottavat ihmiset toimivat tavallaan lainan takaajina, eikä pankin väliintuloa tarvittu. Pikavipin tapaan myös hawala vastasi kiireelliseen rahantarpeeseen.

On huomionarvoista, että pankkilainat yleistyivät vasta paljon myöhemmin. Moderni pankkijärjestelmä sai alkunsa 1920-luvulla, vaikka sen juuret lepäävätkin syvemmällä yhteiskunnan järjestäytymisessä. Silti pankkilainat – ja pankit ylipäätään – olivat aluksi ainoastaan varakkaiden palveluksessa, ja pankkitilin avaamiseen tarvittiin esimerkiksi näyttöä omasta luottokelpoisuudesta – jopa suhteita oikeisiin ihmisiin. 1920-luvulla lainaa oli melkein mahdotonta saada pankista, ja ainoastaan kaikkein rikkaimmilla oli siihen tilaisuus.

Edelleen 1930 – 1950 -luvuilla tavallisen kansalaisen oli vaikea saada pankkilainaa. Tällöin ihmiset kääntyivätkin yllättävän rahanpuutteen iskiessä usein panttilainaamojen puoleen. Lainan vakuudeksi kelpasi jokin arvokas esine, kuten vaikkapa koru. Nykyisten pikalainojen tapaan myös panttilainaamon myöntämät lainat olivat kuitenkin äärimmäisen nopeita saada, sillä rahat sai käteen siltä seisomalta.

Panttilainaamot eivät tietenkään maksaneet vakuudeksi jätetystä esineestä sen koko arvoa vastaavaa summaa, vaan sopuhinnan, jonka päälle lainaajan tuli vielä maksaa korkoa, mikäli mieli saada tavaransa myöhemmin takaisin. Tavaroita säilytettiin panttilainaamoissa vain muutamia viikkoja, jonka jälkeen ne myytiin, ellei lainaajaa ei kuulunut takaisin. Näin panttilainaamo sai aina omansa takaisin – ja ylikin. Panttilainaamoja on edelleenkin olemassa, joskin niiden kulta-aika lienee ohitse – onhan lainaa nykyisin saatavilla myös ilman vakuuksia. Panttilainaamo saattaakin nykypäivänä olla monelle varteenotettava vaihtoehto vasta sen jälkeen, kun pikavippioptio on jo käytetty.

Shekki ja 1970-luku

Shekeillä kikkailu yleistyi 1970-luvulla, jolloin eräänlaiset shekkitoimistot riensivät panttilainaamoiden rinnalle tarjoamaan ihmisille vakuudetonta palkkaennakkoa. Cheque cashing store oli paikka, josta saattoi saada rahaa allekirjoitettua shekkiä vastaan. Shekki päivättiin maksimissaan muutamia viikkoja eteenpäin tulevaisuuteen – esimerkiksi seuraavaan palkkapäivään. Rahan lainaaja saattoi näin lunastaa shekin sitten, kun se tuli voimaan.

Tietenkään palkkaennakkoa ei saanut käteen samaa määrää kuin mitä shekille kirjoitettiin. Käteisestä vähennettiin nimittäin heti lainan korko ja muut kulut, joten se toimi tässä mielessä päin vastoin kuin pikavippi. Lisäksi käytössä oli takausjärjestelmä, joka toi lainaajille turvaa mikäli asiakkaan kirjoittama shekki ei koskaan tulisikaan voimaan. Järjestelmän etu olikin panttilainaamoihin verrattuna se, että se ei nojannut myytävään tavaraan, jota ei välttämättä saisi edes myydyksi.

Pankkilainat alkoivat yleistyä tavallisen kansan keskuudessa vasta 1980-luvulla, kun alan lainsäädäntöä höllennettiin. Rahan lainaamisesta tulikin pian suosittu tapa, kun luottoa alkoi olla laajemmin saatavilla, ja myös keskiluokkaiset ihmiset pystyivät ottamaan esimerkiksi asuntolainoja. Pikalainat ja palkkaennakkolainat tulivat markkinoille 1990-luvulla, ja Suomessa etenkin 2000-luku alku oli niiden kulta-aikaa.

Pikalainat yleistyivät nopeasti erityisesti sellaisten ihmisten suosiossa, jotka eivät saaneet tavallista, vakuudellista lainaa pankista. Pika- ja pienlainoja, kuten pikavippiä, joustoluottoa ja kulutusluottoa alkoivatkin nopeasti tarjota yhä useammat ja useammat rahoittajat. Myös osamaksumahdollisuus ja kauppojen omat kulutusluottotilit tulivat perinteisten lainojen rinnalle. Osamaksumahdollisuutta tarjottiin erityisesti suurempien hankintojen, kuten esimerkiksi elektroniikan ja uusien kulkuvälineiden ostamiseen. Edelleen moottoripyörän tai veneen osto on Suomessakin suosittu lainakohde.

Internetin käytön yleistymisen voidaan katsoa lisänneen pikalainojen saatavuutta ja suosiota räjähtävästi. Toisaalta myös tekstiviestit ja mobiilimaksaminen ovat helpottaneet pikavippien siirtymistä, ja nopeuttaneet rahan kulkua paikasta toiseen, kun luottoa on voinut nostaa liikkeellä ollessa, luottokortin käytön tapaisesti. Lisäksi nopeat rahansiirrot pankkien ja rahoittajien välillä ovat edesauttaneet laina-alan puhkeamista kukoistukseensa.

Pikalainat ovat perinteisiin pankkilainoihin verrattuna varsin yksityisiä, sillä niistä ei tarvitse hiiskua muille – eihän niillä ole takaajia. Toisaalta luotonsaannin helppous on edesauttanut myös lainojen väärinkäyttöä, ja joskus luottoja on otettu jopa toisen henkilön nimiin. Nykyisin onneksi käytännössä lähes aina uuden lainan nosto vaatii pankkitunnistautuminen, mikä vähentää väärinkäyttömahdollisuutta.

Kun pikalainat ensi kertaa yleistyivät, oli niiden säätely kehnoa sekä Suomessa että maailmalla. Lainsäädäntö heräsi pikavippialan toimintaan jäljessä, ja aluksi lainoja markkinointiin sumeilematta esimerkiksi juhlimiseen ja huvitteluun käytettäviksi. Myös lainatuotteiden hinnoittelu oli villiä.

Sittemmin pikavippialaa on siistitty ja törkeimmät ylilyönnit ovat kadonneet. Säätelyn myötä myös vaatimukset lainan ottajia kohtaan ovat kiristyneet, ja jo laki määrää, että asiakkaan maksukyky tarkistetaan ennen lainan myöntämistä. Tiukkaa säätelyä kaivataan, sillä kyseessä on tuottelias ja suosittu bisnes. Esimerkiksi Iso-Britanniassa pikalainoja oli vuonna 2012 yli 1.8 miljoonalla ihmisellä.

Pikalaina-alan lainsäädäntö vaihtelee huomattavasti valtiosta toiseen, ja on erityisen tiukkaa esimerkiksi Ruotsissa, jossa lainoille on asetettu absoluuttinen korkokatto. Usein lainojen kulujen holtitonta kohoamista pyritään rajoittamaan myös määrittämällä niille vuosittain korkokatto, kuten Suomessakin on tehty. Joissakin maissa pikavipit on kokonaan kielletty.

 

Pikavippien historia Suomessa

Suomessa pikavippiä edelsi vekseli, jota on myös kutsuttu kulutusvekseliksi, vippivekseliksi ja viinavekseliksi. Tällainen luotto oli usein maksimissaan kolmen kuukauden mittainen ja sen korot ja lisäkulut olivat korkeat. Vekseleillä rahoitettiin tyypillisesti juoksevia kuluja, ja ne katosivat Suomesta pienlainatoiminnan alettua.

Ensimmäiset pikavipit myönnettiin Suomessa vuonna 2005. Alkujaan ne olivat hyvin lyhyitä, noin 14 – 30 vuorokauden mittaisia, maksimissaan muutaman sadan euron lainoja. Korkeat korot mahdollistivat tiukat takaisinmaksuajat, sillä voittoa pystyttiin tekemään lyhyessäkin ajassa huimia määriä.

Pikalainat yleistyivät heti alusta asti huimaa vauhtia, ja uusia lainayrityksiä putkahteli esiin tiuhaan tahtiin. Vuonna 2012 alalla oli Etelä-Suomen aluehallintaviraston luotonantajarekisterin mukaan 85 rahoittajaa, ja jo vuonna 2007 lainanantajia arvioitiin olleen yli 50.

Pikavippialan lainsäädäntöä on Suomessa tiukennettu kahteen otteeseen. Ensimmäiset lainsäädäntömuutokset tulivat voimaan vuonna 2013, ja niillä pyrittiin hallitsemaan pikavippien ylipaisuneita korkoja. Lakimuutokset johtivatkin pienlainojen määrän jyrkkään laskuun, ja moni alan yrityksistä lopetti tuolloin toimintansa kannattamattomana. Osa yrityksistä oli nimittäin tullut toimeen huimia korkoja kiskomalla – ne saattoivat olla jopa 1500 prosenttia. Lakimuutos karsi alalta myös muuta räikeää hyväksikäyttöä, sillä jotkut pikavippifirmat olivat johtaneet asiakkaita harhaan, vähättelemällä myöntämiensä lainojen vuosikorkoja. Lukuja oli vääristelty jopa satojen prosenttiyksiköiden edestä.

Toisen kerran pienlaina-alan säännöt kiristyivät vuoden 2019 syyskuussa. Laki, jonka tavoitteena oli estää suomalaisten ylivelkaantumista, asetti korkokaton 20 prosenttiin ja lainojen muut vuosikulut maksimissaan 150 euroon. Aikaisempi, vuonna 2013 säädetty korkokatto oli ollut 50 prosenttia, mutta se koski ainoastaan maksimissaan 2000 euron lainoja. Näinpä suurempien lainojen kulut saattoivat edelleen huidella vuositasolla sadoissa prosenteissa.

Pikaluottojen lainsäädännön kiristymisen jälkeen vuonna 2019 Yle ennakoi, että lainansaannin vaikeutuminen johtaisi lisääntyneisiin maksuhäiriömerkintöihin, mutta toisaalta myös velkakierteen katkeamiseen monessa taloudessa. Asiantuntijat arvioivatkin, että lakimuutos lisäisi maksuhäiriömerkintöjä lyhyellä aikavälillä, mutta kenties pidemmällä aikavälillä ehkäisisi niiden syntymistä.

Takuusäätiön toimitusjohtaja Juha Panzar arvioi Ylen haastattelussa, että luotonantajat eivät ehkä enää uskalla ottaa luottoa myöntäessään yhtä suurta riskiä pienemmällä korolla. Uudessa laissa nähdään myös ongelmallisena esimerkiksi se, että sitä ei saatu ulotettua vanhoihin luotto- ja limiittisopimuksiin, joilla voi edelleen tehdä nostoja vanhoilla ehdoilla, mikäli luotonantaja itse ei muuta niitä asiakkaalle edullisemmiksi. Näinpä korkokatto koskee vain 01.09.2019 alkaen tehtyjä uusia lainasopimuksia.

Juuri tästä syystä onkin tärkeää, että asiakas itse kilpailuttaisi vanhat luottonsa ja lainansa. Mikäli vain saat lainaa uusilla ja paremmilla ehdoilla, kannattaa vanhat sopimukset ehdottomasti päivittää. Käytä tähän tarkoitukseen avuksi lainanvertailusivustoa.

Toisaalta on myös arvioitu, että pien- ja pikalaina-alan lakimuutokset saattavat tehdä pienlainoista entistä houkuttelevampia erityisesti sellaisille taloustietoisille kuluttajille, jotka eivät aikaisemmin ole olleet niistä kiinnostuneita. Näin lakimuutokset voivat tuoda lisää asiakkaita pienlainojen pariin. Toisaalta luottojen laina-ajat saattavat myös pidentyä, koska uudet säännöt koskevat lainojen kuluja ainoastaan vuositasolla, eli absoluuttista lainakattoa niille ei ole asetettu absoluuttista korkokattoa. Lainojen uusi hintataso myös jättää tietyn osan ihmisiä alan ulkopuolelle, koska korkean riskin asiakkaita ei enää voida ottaa.

Pikalaina-alan lainsäädäntöä on tiukennettu viime vuosina myös kansainvälisesti. Esimerkiksi Iso-Britanniassa lainojen korot huitelivat pitkään pilvissä, mikä johti yhä useamman ihmisen ylivelkaantumiseen, ja lakiuudistuksiin vuonna 2014. Laina-alan säätelemättömyys ja riskialttiit sopimukset johtivat lopulta siihen, että muutamat lainayhtiöt joutuivat antamaan asiakkaiden lainoja anteeksi jopa miljoonien puntien edestä. Pikavippiala menetti maineensa hetkeksi, ja muutamiksi vuosiksi lainaaminen tyrehtyikin, kunnes se kääntyi jälleen nousuun vuonna 2015. Tällöin pienlaina-alan arveltiin saaneen uutta luottoa kansalaisissa, jotka uskoivat säätelyn toimivuuteen, ja lainaehtojen järkevöitymiseen.

Pikavipit ovat saaneet suhteellisen paljon huomiota mediassa, vaikka niitä ei todellisuudessa oteta Suomessa huikeita määriä. Esimerkiksi vuonna 2012 tehdyn tutkimuksen mukaan 1,3 % vastaajista oli ottanut vippiä tuon vuoden kuluessa, ja pikavippiä oli vastaamisen hetkellä jäljellä vain 0,3 prosentilla vastaajista. Yli puolella vastaajista oli kuitenkin jonkinlaista lainaa, ja kulutusluottoakin noin kolmasosalla. Pikavippien ottaminen väheni edelleen vuonna 2013.

 

Kritiikkiä pikalainoja kohtaan

Pikalainat ovat usein olleet kritiikin kohteena. Niiden myöntäjiä on arvosteltu muun muassa ihmisten ajamisesta velkakierteeseen, ja syytetty koronkiskonnasta. Toisaalta on mainittava, että pikavipit ovat ongelma-asiakkaille monesti jo olemassa olevan, akuutin rahapulan paikkailua. Ne eivät usein siis suinkaan ole rahaongelmien alkusyy, eivätkä kaikki pikavippien ottajat ajaudu velkavaikeuksiin.

Talousasiantuntija Sarah-Jayne Clifton on huomauttanut, että muun muassa hallitusten säästötoimet, yhä useamman alan alhaiset palkat ja epävarma työtilanne ajavat ihmisiä ottamaan pikalainoja. Niinpä ne ovatkin Cliftonin mukaan usein yksittäisen ihmisen ratkaisu jo olemassa oleviin pulmiin kuten kohonneisiin elinkustannuksiin ja sosiaaliturvan heikkenemiseen – eivät ongelmien alkusyy sinänsä. Toisaalta pikalainoja ottavat kaikenlaiset ihmiset kaikista tuloluokista, eli ne eivät vastaa ainoastaan pienituloisten rahan tarpeeseen. Ylipäätään ongelma pikavippien taustalla on monimutkainen, ja jokainen velkatilanne yksilöllinen. Voikin kysyä, millaisen tarpeen pikavippi täyttää, ja minkä vuoksi esimerkiksi kaikki palkat eivät riitä elämiseen.

 

Pikavippialan tulevaisuus

Pikavippialan menneisyys ei ole kaikilta osin ruusuinen. Siihen kuuluu monenlaisia värikkäitä vuosia, kuten usein on uusien alojen laita. Sekä asiakkaat että pikavippifirmat ovat oppineet osittain kantapään kautta, millaisia lainoja on järkevää ottaa ja myöntää, ja millaiset lainatuotteet vastaavat markkinoiden tarpeeseen pitkällä aikavälillä. Pikavippifirmat ovat myös joutuneet kehittämään uudenlaisia lainatuotteita, joista nykypäivän taloustietoiset kuluttajat ovat kiinnostuneet, ja jotka toisaalta riskinsä puolesta ovat kannattavaa liiketoimintaa.

Ylipäätään pikalainat ovat tulleet luottokorttien, kulutusluottojen ja muiden lainojen rinnalle jäädäkseen. Etenkin nyt, kun lainojen ehtoja on siistitty, ovat ne houkuttelevampi vaihtoehto useammalle kuluttajalle. Parhaimmillaan ne pelastavat kuluttajan kertaluontoisesta, kiperästä tilanteesta, tai mahdollistavat jonkin kalliimman hankinnan.

Kuten aikaisemmin mainittiin, maksetaan suurin osa lainoistaan tutkitusti ajallaan takaisin. Vain pieni prosentti lainoista on ongelmallisia. Niinpä voisi peräänkuuluttaa yhteiskunnassammekin asiallisempaa keskustelua aiheesta, joka ei välttämättä sittenkään ole ylivelkaantumisen alkusyy – tai ainakaan ainoa sellainen.

Pika- ja pienlainatuotteet lienevät nykypäivän hektisessä yhteiskunnassa kaivattuja, ennen kaikkea joustavia ja asiakkaan vauhdissa mukana pysyviä palveluita, joka vastaavat nykykuluttajan rahantarpeeseen joskus äkillisesti muuttuvissa elämäntilanteissa. Nopea ja joustava rahaliikenne ihmisten ja yritysten välillä on muussakin mielessä yksi aikamme merkittäviä ilmiöitä, mikä näkyy esimerkiksi fintech-yritysten nousuna ja kukoistuksena. Sopiikin toivoa, että pikavippialan koventunut kilpailu näkyy tulevaisuudessa myös lainatuotteiden parantumisena ja uusina innovaatioina.

Toisaalta anonyymit pikalainat taitavat sopia myös suomalaiseen luonteeseen. Raha-asioista ei aina ole luontevaa puhua muille, eikä apua ehkä haluta pyytää ystäviltä tai perheeltäkään. Silti on toki sanottava, ettei pikalaina kaikille ihmisille sovi. Se saattaa syventää erityisesti uhkapeliongelmaisten tai päihdeongelmaisten ahdinkoa, mahdollistamalla velkojen ketjuttumisen ja maksuvaikeuksien pitkittymisen.

 

pikavippi ja henkilökohtainen talous

Oma talous kuntoon

Ahdistavatko talousasiat sinua tai tuntuuko sinusta siltä, että laina-asiat kaatuvat niskaan? Oman talouden kuntoon laittaminen tuo mielenrauhaa meistä kullekin, ja vaikuttaa yllättävän paljon myös arkipäiväiseen hyvinvointiin.

Mikäli rahahuolet stressaavat, aloita kohtaamalla tosiasiat silmästä silmään. Fiksun rahankäytön voi aloittaa milloin tahansa, ja siihen liittyy myös huolellinen lainasuunnittelu – kenties vanhojen huonoehtoisten lainojen yhdistely, tai vanhojen lainojen ja sinne tänne siroteltujen osamaksujen kokoaminen yhden lainan alle.

Kaikkein tärkein ensiaskel oman talouden tasapainottamisessa on budjetin huolellinen laatiminen. Vaikka se kirpaisisi, kirjoita paperille ylös kaikki tulosi ja menosi. Älä kaunistele niitä.

Kirjoita ylös kaikkein pienimmätkin menot, ja pidä tarvittaessa kuukauden tai kahden ajan kirjaa siitä, mihin kaikkeen rahaa kuluu. Omien menojen tunnontarkka seuraaminen voi olla silmiä avaava kokemus – ja vaikka tieto lisää tuskaa, se on lopulta ainoa tapa ottaa oikeasti oma talous haltuun. Näin pystyt myös parhaiten selvittämään, kykenetkö oikeasti maksamaan pikavippisi tai uuden lainasi ongelmitta takaisin.

Kun kuun lopussa perehdyt kuluttamiseesi, saatat huomata ylättäviäkin rahareikiä. Esimerkiksi työssä kävijällä saattaa miltei huomaamatta hujahtaa satasiakin kalliisiin lounaisiin tai välipaloihin ja herkkuihin. Vai onko shoppailu tai juhliminen ryöstäytymässä käsistä?

Toisaalta budjetointi voi paljastaa myös rakenteellisia ongelmia, joista selviää etteivät tulot yksinkertaisesti riitä kulujen kattamiseen. Juuri näissä tilanteissa on tärkeää katsoa tarkkaan kaikkia laskuja, lainoja ja muita kuukausittaisia pakollisia menoeriä. Voiko niistä mitenkään nipistää, ja voisiko niitä keskittää? On tärkeää mitoittaa myös uuden lainan summa niin, että sillä todella saa maksettua pois kaikki vanhat, holtittoman korkeat lainat. Entä millä keinoin voisit tienata lisää rahaa tulevaisuudessa? Nykypäivänä on monenlaisia keinoja tienata rahaa erilaisilla tavoilla esimerkiksi netissä.

Kun oma taloustilanne on rehellisesti selvitetty, on lainatuotteen valintakin helpompaa. Paljonko lainaa tarvitset – ja paljonko lainaa pystyt oikeasti maksamaan takaisin? Onko paras valinta pikavippi nyt, jonka jälkeen raha-asiat järjestellään kuntoon – vai onko talous niin hyvällä mallilla, että pikavippi ei sitä kaada. Kummassakin tilanteessa tieto asioiden laidasta tuo lopulta helpotuksen huoliin.

Varaa tulevaisuudessakin tarpeeksi rahaa säästöön ja yllättäviin kuluihin. Näin vältät pikavippikierteen syntymisen. Siksipä onkin tärkeää laskeskella etukäteen sekä pahimpia skenaarioita että arjen tavallista kulutusta. Mitkä rahasyöpöt pitäisi laittaa kuriin? Tee perheellesi sekä viikko- että kuukausibudjetti, jossa on tarpeeksi pelivaraa myös äkillisiin menoihin.

 

pikavippi yhdistely

Eroon pikavippikierteestä

Tuntuuko sinusta siltä, että taloushuolet seuraavat sinua kaikkialle? Sinulle on ehkä kertynyt luottokorttilaskua ja vippejä, etkä enää kohta uskalla avata postiluukusta putoilevia kirjekuoria. Haluatko päästä eroon pikavipeistä?

Selvitä heti ensimmäiseksi, kuinka paljon luottoa ja lainaa on yhteensä kertynyt, vaikka se voikin tuntua inhottavalta. On tärkeää, että lasket myös yhteen kaikki lainojen korot ja kulut – Paljonko ylimääräistä rahaa joudut maksamaan lainojesi päälle kuukaudessa ja koko vuoden kuluessa.

Tee sitten realistinen maksusuunnitelma. Maksa ensin kokonaisuudessaan pois pienet, erilliset velat ja luotot. Usein pikkulainoilla on korkeimmat korot, ja vitkuttelu niiden maksussa kostautuu, kun lainapääoma ei pienene tarpeeksi nopeasti. Mikäli pystyt tällä välin pitämään maksuvapaan kuukauden jostakin toisesta lainasta, tee se tarvittaessa. Sinun tulisi ensimmäiseksi maksaa pois ne lainat ja laskut, joissa on kaikkein korkeimmat ja nopeimmin kohoavat kulut.

Lisäksi voi olla järkevää yhdistää luotot ja vipit yhdeksi lainaksi. Näin on etenkin, jos sinulla on ollut lainaa vuosikausia, koska pikavippien ehtoja on viime vuosina merkittävästi parannettu. Hankkiudu eroon vanhoista, kalliista lainoista mahdollisimman nopeasti. Lainojen keskittäminen pienentää usein korkoja huomattavasti.

Kun olet saanut lainasi yhdistettyä, pidä pintasi! Älä ota enää uutta lainaa. Älä vinguta luottokorttia. Ja jos huomaat, että sinulla on edelleen vaikeuksia pysyä maksusuunnitelmassasi, hae apua esimerkiksi velkaneuvonnasta. Puhu asiasta jollekin läheisellesi, jonka tiedät olevan raha-asioissa hyvä. Voitte tehdä sinulle budjetin vaikka yhdessä. Lisäksi asioista puhuminen lievittää velkaongelmiin mahdollisesti liittyvää häpeää ja ahdistusta.

On tärkeää, että maksuvaikeuksiin ajautunut ei enää elä yli varojensa. Ongelman tiedostaminen ja kunnollisen säästösuunnitelman tekeminen puree pitkäaikaisiinkin talousvaikeuksiin, vaikka se aluksi johtaisi elintasosi laskuun. Velaksi eletty elämä voi tuntua hyvältä hetken – mutta maksun aika koittaa aina.

 

Vastuullinen lainaaminen

Tällä sivustolla esitellään monenlaisia lainatuotteita, kuten pikavippiä ja joustoluottoa usealta eri kannalta. Haluamme osaltamme jakaa monipuolista tietoa erilaisista lainoista, sekä toisaalta helpottaa lainojen vertailua asiakkaan näkökulmasta.

Itselle parhaan lainan valitseminen on lopulta helppoa, kunhan ensin tutustuu tarjolla olevaan valikoimaan ja perehtyy alan termeihin. Emme kuitenkaan rohkaise ketään ottamaan velkaa, jos oma talous ei sitä kestä. Ota aina lainaa vain sen verran kuin tarvitset. Lainasumma tulee totta kai mitoittaa sen mukaan, mitä olet ostamassa.

Vaikka vastuu lainan ottamisesta on aina viime kädessä lainaajalla, on myös luotonantajan toimittava rehellisesti ja vastuullisesti lainoja myöntäessään. Läpinäkyvyyden ja reiluuden vaatimus koskee niin lainojen markkinointia kuin niiden maksamista asiakkaille. Hyvä luotonantaja ei myönnä lainaa maksukyvyttömälle ihmiselle, eikä houkuttele tätä ottamaan isompaa lainaa kuin kulloinkin on tarpeen. Toisaalta myös kuluttaja itse on vastuussa siitä, että ei ota lainaa samaan aikaan useammasta paikasta tai kaunistele hakemuksessaan tosiasioita.

Mikäli laina-asiat epäilyttävät tai et päätöksestäsi varma, mieti vielä asiaa yön yli. Lainaa ehtii kyllä ottaa huomennakin – ja se saapuu tilille tarvittaessa salamannopeasti.


luotonantaja

Pikavippi UKK

Mitkä ovat pikavipin saamisen edellytykset

Pikavippejä myönnetään kaikille vakituisesti Suomessa asuville yksityishenkilöille.

Mikä on pikavipin korko?

Pikavippien korot vaihtelevat eri pikavippiyritysten välillä. Useat pikavippiyritykset tarjoavat henkilökohtaisia korkoja perustuen hakijan taloudelliseen tilanteeseen. Tyypillisesti pikavippien korot liikkuvat välillä 5% – 20%. Suomen lain mukaisesti suurin sallittu pikavipin korko on 20%.

Miksi pikavippejä kannattaa vertailla?

Suomessa toimii useita pikavippejä tarjoavia yrityksiä. Pikavipit, kuten muutkin lainat ovat liiketoimintaa joten niiden kulut ja korot vaihtelevat eri yritysten välillä. Vertailemalla eri luottoyhtiöiden pikavipit, varmistat että saat aina edullisimman lainatarjouksen etkä maksa turhasta.

Miten nopeasti pikavippi pitää maksaa takaisin

Pikavippien takaisinmaksuaika vaihtelee eri pikavippiyritysten välillä. Yleisesti pikavipin takaisinmaksuaika on 1kk – 60kk.

Mikä on pikavipin saamisen ikäraja?

Pikavippejä myönnetään kaikille täysi-ikäisille suomalaisille. Ikärajat vaihtelevat lainayhtiöiden välillä ja yleisin pikavipin vähimmäisikä on 20 vuotta. Osa pikavippiyrityksisä myöntää pikavippejä myös 18-vuotta täyttäneille. Eri yhtiöiden ikärajat näet kätevästi sivultamme löytyvästä pikavippien vertailutaulukosta.